13. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİNE KATILDIK!
Odamız tarafından 2 yılda bir düzenlenen Gıda Mühendisliği Kongresinin 13. sü Genel Merkezimizin organizasyonu ile 02 – 04 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.
Gıda endüstrisine, sektöre, gıdanın geleceğine dair konferans, paneller, sunumlar, çağrılı sunu ve poster sunumları ile oldukça yoğun geçen kongreye Şubemizi temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız Cemil GÜLSU ve Yazman Üyemiz Zuhal KILAVUZ katılım sağladılar.
Kongrede, Yönetim Kurulu Üyemiz Ebru AKDAĞ Gıda Sektöründe Yeşil Mutabakat ve Sürdürülebilirlik panelinde, sürdürülebilirlik ile ilgili sunum gerçekleştirdi.
Ayrıca Öğrenci Temsilciliklerimizden Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Temsilcimiz Şira Derin KUK’da kongreye katılım sağladı.
Üniversitelerin Gıda ile ilgili bölümlerinden Akademisyenlerin, Gıda sektöründeki Ar-Ge Merkezi çalışanlarının ve gıda mühendislerinin katılımı ile 6 adet akademik oturumun yer aldığı kongrede 27 adet sözlü bildiri ve 28 adet poster bildiri kongre katılımcılarına 3 gün boyunca aktarılmaya çalışıldı.
Üniversitede üretilen akademik çalışmaların sektördeki meslektaşlarımıza aktarılmasını hedeflendiği kongre başarılı bir şekilde sonlandırıldı.
Kongrenin düzenlenmesinde emek veren, katılım ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.