TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

Dünya Gıda Günü Sempozyumunu Gerçekleştirdik.

Dünya Gıda Günü Sempozyumunu Gerçekleştirdik.
MERKEZ
Yayına Giriş: 14.10.2024 Son Güncelleme: 14.10.2024



TMMOB adına Gıda, Kimya ve Ziraat Mühendisleri Odaları tarafından düzenlenen Dünya Gıda Günü Sempozyumunu 12 Ekim 2024 Cumartesi günü Makina Mühendisleri Odası Eğitim Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdik.

 

FAO tarafından 2024 yılının teması olarak belirlenen “Yaşam ve Gelecek İçin Gıda Hakkı” çerçevesinde 2 farklı panel gerçekleştirilen sempozyum açılış konuşmaları ile başladı.

 

Sempozyumu düzenleyen üç Oda adına Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi SUİÇMEZ,  TMMOB Yönetim Kurulu II. Başkanı Ekrem POYRAZ ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Gıda Güvenliği Uzmanı. Keigo OBARA tarafından açılış konuşmaları yapıldı.

 

TMMOB Dünya Gıda Günü Sempozyumunda 1.Oturum Oda Başkanımız Yaşar ÜZÜMCÜ’nün oturum başkanlığında gerçekleşti. Bu oturumda; Yönetim Kurulu Üyemiz İbrahim Uğur TOPRAK "Gıda Güvencesi ve Gıda Hakkı", Dr. Burhan ÖZALP "Tarımsal Üretimin ve Tüketimin Dönüşümü", Dr. Ali UĞURLU "Sağlıklı Suya Erişim ve Su Hakkı" ve TARGET Başkanı Prof. Dr. Cemal TALUĞ "Gıda Hakkına Etik Bakış" konu başlıklarında sunumlar yaptılar.

 

TMMOB Dünya Gıda Günü Sempozyumunda II. Oturum TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim AKYÜREK’in oturum başkanlığında gerçekleşti. Bu oturumda: Okul Yemeği Koalisyonundan Hülya DARAN DEVECİ "Öğrencilerin Yeterli ve Nitelikli Gıdaya Erişim Hakkı" , TÜMKÖYSEN’den Lokman IŞIK "Üretici Açısından Gıda Hakkı", Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün KILIÇ "Tüketiciler Açısından Gıda Hakkı" ve Eskişehir Kadın Çiftçiler Derneği Başkanı Münevver KEPENEK "Kadın Emeği ve Gıda Hakkı" konu başlıklarında sunumlar yaptılar.




Okunma Sayısı: 388