TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

III GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU KONYA‘DA YAPILDI YOĞUN KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN SEMPOZYUMDA 420 BİLDİRİ SUNULDU…

III GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU KONYA‘DA YAPILDI
YOĞUN KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN SEMPOZYUMDA 420 BİLDİRİ SUNULDU…
MERKEZ
Yayına Giriş: 13.05.2012 Son Güncelleme: 13.05.2012

Ülkelerin tarihsel izleri nasıl mimari yapılarında gözlenebilirse, geleneksel gıdalar da ülkelerin kültürel izlerini taşır. Gelişmiş ülkeler geleneksel gördükleri gıdalara sahip çıkarak coğrafi işaretleme yapmakta ve zaman zaman ülkemiz değerlerinin başkaları tarafından sahiplenilmesi gibi durumlarla karşı karşıya gelinmektedir.

Odamız, geleneksel ürünlerimizin gıda güvenliği kriterlerinin belirlenmesi ve bu ürünlerin özelliklerini azami ölçüde koruyarak sanayi tipi üretimine geçilmesi yönünde çalışmalar yürütülmesine büyük önem vermektedir. Bu çerçevede, önceki yıllarda da olduğu gibi, bu konudaki hassasiyetlerin vurgulandığı ve değerlerin belirginleştiği, sorunların tartışılıp, çözüm önerilerinin oluşturulmaya çalışıldığı Geleneksel Gıdalar Sempozyumlarının 3.cüsünü, Odamız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ile birlikte ve Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü‘nün yürütücülüğünde 10-12 Mayıs 2012 tarihlerinde Konya‘da gerçekleştirdik.

Yönetim Kurulu Başkanımız Petek ATAMAN ve 2. Başkanımız Dr. Bediha DEMİRÖZÜ‘nün de hazır bulunduğu Sempozyumda Başkanımız bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

Başkanımız açılış konuşmasında; geleneksel gıdaların kayıt altına alınması kadar, bu ürünlerin risk değerlendirmesinin yapılması, mevzuata esas oluşturacak kriterleri belirlemeye yönelik çalışmaların yapılması ve bu ürünlerin özelliklerini azami miktarda koruyarak endüstriyel olarak üretiminin sağlanmasına yönelik çalışmaların yapılmasının da son derece önemli olduğunu bildirdi.

Sempozyum süresince özellikle Coğrafi İşaretleme sisteminin sıkıntıları gündeme taşınarak, çözüme yönelik yapılması gerekenler konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Sempozyuma ait sonuç bildirgesine ulaşmak için tıklayınız

 

Okunma Sayısı: 1765