TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

ONLİNE ISO 14064-1 2018 KARBON AYAK İZİ HESAPLAMA VE RAPORLAMA EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK!

ONLİNE ISO 14064-1 2018 KARBON AYAK İZİ HESAPLAMA VE RAPORLAMA EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK!
İSTANBUL
Yayına Giriş: 27.10.2023 Son Güncelleme: 27.10.2023

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak,  21-22 Ekim 2023 tarihlerinde Online  'ISO 14064-1 2018 Karbon Ayak İzi Hesaplama ve Raporlama Eğitimini gerçekleştirdik. 

Eğitimde; Firma yetkililerine sürdürülebilirlik raporları ve karbon ayak izi hesaplama adımlarını nasıl yapılacağının, ISO 14064-1: 2018 Karbon Ayak İzi standardının tüm maddelerin incelenmesi, Sürdürülebilirlik, Enerji, Çevre, Tedarik anahtar kelimelerinin birbirleri arasındaki bağlantıları, Sera gazlarının tanıtılarak dünyaya olan etkileri, tüm kapsam ve kategorilerde yapılacak karbon ayak izi hesaplamalarıyla tCO2eş değerlerine ulaşılması, Katılımcıların ISO 14064 raporu oluşturacak seviyeye ulaşması Örnek çalışmalar ve raporların yorumlanması anlatıldı. 

Ayrıca; iki gün boyunca eğitimde şirketlerin sürdürülebilirlik yol haritasını belirlemesinde önemli bir basamak olan ISO 14064-1:2018 Karbon Ayak İzi Hesaplama ve Raporlama Adımları olan, Sürdürülebilirliğe Giriş, Yer’in Enerji Dengesi, Sera Gazı Etkisi, Yeşil Terimler, ISO 14060 Ailesi, ISO 14064-1 Standardı Kapsam, Bağlayıcı Atıflar, Terimler, Tanımlar, İlke, Sera Gazı Envanter Sınırı+ Uygulamalar, Sera Gazı Emisyonlarının Ve Azaltımlarının Miktarının Belirlenmesi + Uygulamalar, Azaltma Faaliyetleri +Uygulamalar, Sera Gazı Envanter Kalite Yönetimi, Sera Gazı Emisyonlarının Raporlaması, Kuruluşun Doğrulama Faaliyetlerindeki Rolü, Uygulamalı Problem Çözümleri Ve Örnek Bir 14064-1 Raporu İncelemesi konuları işlendi. 

İki günlük eğitimin sonunda katılımcılara Katılım Belgesi” verildi. 

Emeklerinden dolayı eğitmen Kaan VATANSEVER`e , katılım ve katkıları için katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Okunma Sayısı: 390