TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

1 MAYIS KAZANCI YOKUŞU ANMASINA KATILDIK

1 MAYIS KAZANCI YOKUŞU ANMASINA KATILDIK
İSTANBUL
Yayına Giriş: 02.05.2019 Son Güncelleme: 02.05.2019

28 Nisan 2018 Pazar günü, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği`nin (TTB)`nin çağrısıyla yapılan, 1 Mayıs 1977`de İstanbul Taksim`de yapılan katliamda yaşamını yitiren 35 kişinin, Kazancı Yokuşu`nda anıldığı programa katılım sağladık. Odamız adına, Şube Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Sn. Celal Selçuk ESEN ve Odamız Onur Kurulu Üyesi Sn. Recep ÖZMETİN katılmıştır. 

Yıkılan AKM önünde bir araya gelen grup "1 Mayıs" pankartı açarak sloganlarla Kazancı Yokuşu`na yürüdü. 1 Mayıslarda, devrim ve demokrasi mücadelelerinde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu yapılan anma töreninde, "1 Mayıs 1977 Katliamını unutmadık, unutturmayacağız" pankartları açılarak,  ölenlerin isimleri tek tek okundu ve ardından karanfiller bırakıldı. TMMOB, DİSK, KESK, TTB başkan ve eş genel başkanları burada birer konuşma yaptılar.

Törenin ardından, İstiklal Caddesi boyunca yürünerek, 1 Mayıs Kutlama Duyurusu yapıldı, çağrı bildirisi halka dağıtılarak, katılım yönünde çağrı yapıldı.

Okunma Sayısı: 196