TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

1 MAYIS`TA TAKSİM MEYDANI`NDA GIDA MÜHENDİSLERİNİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİK

1 MAYIS`TA TAKSİM MEYDANI`NDA GIDA MÜHENDİSLERİNİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİK
MERKEZ
Yayına Giriş: 02.05.2019 Son Güncelleme: 02.05.2019

 Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs kutlamalarına katılarak Meslektaşlarımızın-Üyelerimizin en önemli sorunlarını dile getirdik.

 

Bu yıl Gebze ve Kocaeli‘de 1 Mayıs kutlaması yapılmaması nedeniyle biz de Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilciliği olarak İstanbul Saraçhane Parkı‘daki 1 Mayıs kutlamalarına katıldık. Çok coşkulu ve Oda‘mızın ve meslektaşlarımızın taleplerini iletmemiz açısından verimli geçen 1 Mayıs kutlamalarının devamında Taksim Meydanı‘na da çıktık. Böylece Odamız ve  meslektaşlarımızın taleplerini 1 Mayıs‘ta İstanbul‘un merkezi Taksim‘de duyurma fırsatı bulduk.

"2 Değil 5 Bin Gıda Mühendisi Atama Bekliyor!, "91 Bin Mühendis İşsiz! İşsizliğe, Pahalılığa Son!", "Gıda Mühendisleri Atanmıyor, Gıda Zehirlenmeleri, Gıda Tağşileri Artıyor!", "Gıda Mühendislerinin Oda‘ların Belirlediği İZP ve Mühendis Taban Ücretlerinin Eksik Ödenmesine Hayır!", "Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Oda‘ların Belirlediği Asgari Ücreti Almalarının Güvencesi Olan Ücret Protokolü SGK Tarafından Yeniden Uygulansın!"yazılı dövizlerimizle;

"Yaşasın 1 Mayıs! Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü!" yazılı pankartımızla kutlamalardaki yerimizi aldık.

1 Mayıs kutlamaları sayesinde Meslektaşlarımızın en önemli sorunları olan işsizlik, atamaların yapılmaması, İstihdamı Zorunlu Personel Taban Ücretleriyle Mühendis Taban Ücretlerinin Eksik Ödenmesi‘ni duyurabilmiş olmamız, bu sorunları daha geniş kesimler önünde dile getirebilmiş olmamız bizim için çok önemli ve değerlidir.

Kutlamalara Odamızla birlikte katılan Yönetici, Delege ve Üye arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Üyelerimizle birlikte güçlüyüz.

Yaşasın 1 Mayıs!

 

Okunma Sayısı: 194