TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

📢 16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ ORTAK BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

📢 16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ ORTAK BASIN AÇIKLAMASINA DAVET
İSTANBUL
Yayına Giriş: 14.10.2022 Son Güncelleme: 14.10.2022

 

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü`nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, Dünya Gıda Günü olarak kutlanmaktadır. Her yıl FAO tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde yapılan Dünya Gıda Günü ‘nün bu yılki teması, "Kimseyi Geride Bırakma" olarak belirlenmiştir. 

Dünya üzerinde birçok insanın geride bırakılması, temel gıdalara erişimde ve bu gıdaların bulunabilirliğinde sorun yaşamalarına neden olmaktadır. Bu sorunlar pandemi, ülkeler arası çatışmalar, iklim değişikliği, eşitsizlik, artan fiyatlar ve uluslararası gerginlikler nedeniyle büyümeye devam etmektedir. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği`ne bağlı Gıda, Kimya ve Ziraat Mühendisleri Odaları olarak; açlığın, yokluğun ve yoksulluğun son bulduğu, hakça ve adil paylaşımın olduğu bir ülke ve dünya özlemiyle bilimden, üretimden, insandan, emekten, doğadan, kamu yararı ve toplum çıkarından yana tutumumuz sürecektir.

🗓16 Ekim 2022 tarihinde Dünya Gıda Gününde Kadıköy Özgürlük Parkında yapacağımız  Gıdaya Erişim İnsan Hakkıdır. Kimse Geride Kalmamalı !.. başlıklı TMMOB GıdaMO, KMO, ZMO olarak ortak basın açıklamamıza  tüm üyelerimizi ve halkımızı  bekleriz 

 Basın Metni İçin Tıklayınız

 

 

 

 

Okunma Sayısı: 219