14. Gıda Mühendisliği Kongresi Duyurusu
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası olarak 14. Gıda Mühendisliği Kongresi`ni 13-14-15 Kasım 2025 tarihleri arasında Antalya`da ulusal bir kongre olarak gerçekleştireceğiz.
Üç gün boyunca gıda sektörü ile ilgili tüm kurum ve kuruluşları bir araya getirerek gıdalara ilişkin bilimsel gelişmelerin ve güncel konuların tartışılması amacıyla düzenlediğimiz Kongremize aşağıda yer alan bildiri konularında hazırlayacağınız bildiri özetlerinizi 19 Eylül 2025 tarihine kadar göndermenizi bekliyoruz.
- Gıda Mühendisliği Kongresi Konu Başlıkları
- Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Sistemleri
- Gıda Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik ve Risk Yönetimi
- Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikler ve Güncel Eğilimler
- Gıda İşleme ve Yenilikçi Üretim Teknikleri
- Yenilikçi Ambalajlama Teknolojileri
- Gıda Güvenliği ve İzlenebilirlik
- Gıda Biyoteknolojisi
- Gıda Mikrobiyolojisi
- Gıda Kimyası
- Gıda, Sağlık ve Çevre İlişkisi
- Beslenme ve Toplum Sağlığı
- Tek Sağlık Yaklaşımı
- Fonksiyonel Gıdalar
- Alternatif Protein Kaynakları
- Katma Değerli ve Yeni Gıda Ürünleri Geliştirme
- Gıda Sektöründe Kalite Sistemleri
- Gıda Sektöründe Yalın Üretim ve verimlilik
- Gıda Sektöründe Dijitalleşme
- Gıda Sektöründe Robotik ve Otomasyon Uygulamaları
- Gıda Analizlerinde Yapay Zeka Uygulamaları
- Gıdalarda Taklit ve Tağşiş Analiz Yöntemleri
- İklim Değişikliği ve Gıda
- Yeşil Mutabakat ve Gıda Sektörü İlişkisi
- Gıda Üretiminde Döngüsel Ekonomi Yaklaşımları
- Gıda İsrafı ve Önlenmesi
- Gıda Atıkları ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi
- Gıda Mühendisliği Açısından Gastronomi
- Gıda Mühendisliği Eğitimi
- Gıda Etiği
- Gıda Hukuku ve Mevzuatı
- Gıda Ekonomisi
- Gıda Politikaları, Tüketici Davranışları ve Pazar Eğilimleri
- Gıdada Tüketici Eğilimleri
- Gıdada Bilgi Kirliliği
- Gıdaya Ulaşılabilirlik ve Sosyal Adalet
Katılımınız, Kongremizi zenginleştirecek ve güç katacaktır.
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu
Okunma Sayısı: 179