TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ ETKİNLİKLERİMİZ

16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ ETKİNLİKLERİMİZ
ADANA
Yayına Giriş: 22.10.2012 Son Güncelleme: 22.10.2012

 "Dünya Gıda Günü" etkinlikleri kapsamında :

14 Ekim Pazar günü ;

Saat 10.00 da, Yönetim Kurulumuz Serçe Life Restoranda üyelerle kahvaltıda buluştu.

15 Ekim Pazartesi günü;

09.30 ile 10.00 saatleri arasında Atatürk Parkında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

10.00 ile 18.00 saatleri arasında, halkı gıda sağlığı konusunda bilinçlendirmek için Atatürk Parkında stant açıldı. Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencilerinin görev aldığı stantta broşürler dağıtıldı. Vatandaşlar, gıda katkı maddeleri, ambalajları, evde gıdaların uygun kullanımı ve saklanması, bilinçli tüketici olmanın şartları ve gıda mühendisliğinin amacı konusunda bilgilendirildi.

saat 11.00 de Çukurova Gazeteciler Cemiyeti‘nde Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Kimya Mühendisleri Odası Güney Bölge Şubesi ile birlikte ortak basın açıklaması yapıldı .

Saat 19.00 da Şube Başkanımız Doç. Dr. Işıl VAR, Akdeniz TV Ana Haber Bülteninde, Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesinin "Dünya Gıda Günü" haftasının önemi ve gıda güvenliği ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

16 Ekim Salı günü ;

Saat 10.00 da Yüreğir Cengiz Topel İlköğretim Okulunda, öğrencilere "Güvenli Gıda Tüketimi" konusunda seminer düzenlenerek, Şube Başkanımız Doç. Dr. Işıl VAR konuşmacı olarak katıldı.

Saat 11.30 da Şube 2. Başkanımız Şehmus ALPARSLAN Radyo Hayat da "Aktüel Hayat" programına telefon bağlantısıyla katılarak Dünya Gıda Günü ve önemi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

17 Ekim Çarşamba günü ;

Saat 20.40 da Koza TV de yayınlanan "Çukurova‘da Tarım" programına Şube Başkanımız Doç. Dr. Işıl VAR ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü adına 2.Başkanımız Şehmus ALPARSLAN katılarak 16 Ekim Dünya Gıda Günün önemi ve güvenli gıda tüketimi konusunda bilgilendirmelerde bulundular.

Okunma Sayısı: 713