TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

1718 NİSAN 2010 18001 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLE ISO 14001 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ

İZMİR
Yayına Giriş: 12.04.2010 Son Güncelleme: 12.04.2010
OHSAS 18001
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ
 
EĞİTİMİN AMACI
İSG Yönetim Sistemi hakkında katılımcıların bilgilendirilmesidir.
 
YÖNTEMLER
Ders anlatımı, tartışma, bireysel ve grup uygulamaları, örnekler.
 
SERTİFİKA
Eğitim sonunda katılım sertifikası verilecektir.
 
EĞİRİMİN İÇERİĞİ
Standard maddelerinin örneklerle açıklanması
TERİMLER VE TARİFLER           
YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLARI 
·         Genel Şartlar 
·         Politika          
·         Planlama       
Risk değerlendirme  
Yasal ve diğer şartlar
Amaçlar, hedefler ve program/programlar   
Uygulama Ve Faaliyetler      
·         Kaynaklar, görevler, sorumluluk ve yetki    
·         Uzmanlık, eğitim ve farkında olma  
·         İletişim          
·         Dokümantasyon       
·         Dokümanların kontrolü        
·         Faaliyetlerin kontrolü           
·         Acil duruma hazır olma ve müdahale          
Kontrol Etme 
·         İzleme ve ölçme        
·         Uygunluğun değerlendirilmesi         
·         Uygunsuzluk, düzeltici faaliyet ve önleyici faaliyet           
*        Kayıtların kontrolü   
*        İç tetkik        
Yönetimin Gözden Geçirmesi          
Tehlikelere ait risk analizi 
 
EĞİTİMİN SÜRESİ
1 gün (7 saat)

-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
ISO 14001
ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ
 
EĞİTİMİN AMACI
Çevre Yönetim Sistemi hakkında katılımcıların bilgilendirilmesidir.
 
SERTİFİKA
Eğitim sonunda katılım sertifikası verilecektir.
 
EĞİRİMİN İÇERİĞİ
Standard maddelerinin örneklerle açıklanması
TERİMLER VE TARİFLER           
YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLARI 
·       Genel Şartlar 
·       Politika          
·       Planlama       
Risk değerlendirme  
Yasal ve diğer şartlar
Amaçlar, hedefler ve program/programlar   
Uygulama Ve Faaliyetler      
·         Kaynaklar, görevler, sorumluluk ve yetki    
·         Uzmanlık, eğitim ve farkında olma  
·         İletişim          
·         Dokümantasyon       
·         Dokümanların kontrolü        
·         Faaliyetlerin kontrolü           
·         Acil duruma hazır olma ve müdahale          
Kontrol Etme 
·         İzleme ve ölçme        
·         Uygunluğun değerlendirilmesi         
·         Uygunsuzluk, düzeltici faaliyet ve önleyici faaliyet           
*        Kayıtların kontrolü   
*        İç tetkik        
Yönetimin Gözden Geçirmesi          
Çevre boyutlarına ait risk analizi  
 
EĞİTİMİN SÜRESİ
1 gün (7 saat)
 
EĞİTİMCİ
Dr. Murat ÖZDEMİR (Gıda Mühendisi)
 
EĞİTİM BEDELİ
Eğitim Ücreti                         : 250 TL./Kişi    
Oda Üyesi                            : 175 TL./Kişi     
Öğrenci Üye (Lisans)          : 100 TL./Kişi
Seminer ücretine, öğle yemekleri, ara ikramlar ve seminer notları dâhildir.
 
ÖDEME
Ödemeler seminer tarihinden önce,
 
Vakıflar Bankası Alsancak Şubesi 00158007288202625 numaralı hesaba (IBAN NO TR37 0001 5001 5800 7288 2026 25)
Veya TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi'ne elden yapılabilir.
 
Hesap numaralarına yapılan ödemelerde, seminerin ve katılımcıların isimlerinin yazılı olduğu banka hesap belgesinin şubeye fakslanması gerekmektedir.
 
KAYIT İPTAL
Kayıt iptali, seminer tarihinden 3 gün önce yazılı olarak faksla şubeye bildirmek koşulu ile yapılır. Daha yakın tarihlerde kayıt iptali yapılamaz. Ancak yatırılan seminer ücreti başka bir seminerde kullanılabilir.
 
İRTİBAT
TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası
Ege Bölge Şubesi
Adres: Haydar Aliyev Cad. No:63 Kat:1 Daire:1 Manavkuyu-Bayraklı/İZMİR
Tel: 0232 347 62 77 Faks: 0232 348 29 15 E-Posta: izmirsube@gidamo.org.tr
 
Cumartesi – Pazar günleri saat 09.00'da kahvaltı verilecektir.
 
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası eğitime yeterli katılım olmaması durumunda, seminerleri iptal etme ve tarihini değiştirme hakkını saklı tutar.
Okunma Sayısı: 846