2. LİSANS BİTİRME TEZİ POSTER YARIŞMASI DÜZENLENDİ
Aydın, İzmir ve Manisa`daki üniversitelerin Gıda Mühendisliği Bölümlerinden mezun olma aşamasındaki öğrencilerin lisans bitirme projelerinin poster sunumlarının sergilendiği "2. Lisans Bitirme Tezi Poster Yarışması" 11 Haziran 2022 Cumartesi günü İzmir Mimarlık Merkezinde gerçekleştirildi.
Genç yaşta geçirdiği elim bir trafik kazası sebebiyle aramızdan ayrılan meslektaşımız Öyküsu ATILGAN`ın adına ödülleri verdiğimiz yarışma; açılış konuşmalarıyla başladı, akabinde jüri poster değerlendirmelerini yaptı.
Deneysel ve Derleme olmak üzere 2 kategoride toplam 16 çalışma son değerlendirmeye katılmaya uygun bulundu. 9 kişilik Jürimiz aşağıdaki isimlerden oluştu:
Prof. Dr. Neriman BAĞDATLIOĞLU (vekâleten Doç. Dr. Aslı AKPINAR) Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Ayşe Handan BAYSAL / İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Çisem BULUT ALBAYRAK / Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi
Uzm. Zehranur GICIR / İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Dr. Ömre SIKILI / Gıda Mühendisi, Jayanti Herbs & Spice Teknik Direktör
Orhan KAYA / Gıda Yüksek Mühendisi, Pınar Et Ar-Ge Mühendisi
Fevzi Kutsay ADALI / Gıda Mühendisi, Coca Cola A.Ş. (Emekli)
Fahriye AYRIÇ DANIŞMAN / Gıda Yüksek Mühendisi, İzmir Şube YK Üyesi
Selda YILMAZ CEYLAN / Gıda Mühendisi, 7. Dönem İzmir Şube Yazman Üyesi, 8. Dönem İzmir Şube YK Üyesi
Değerlendirmeler neticesinde alttaki çalışmalar ödüle layık bulundu:
Derleme Alanı 1.lik Ödülü
Poster Adı: Gıda Ambalajlamada Kullanılan Farklı Kaplama Materyallerinin Migrasyon Yönünden Değerlendirilmesi ve Yeni Nesil Kaplama Teknolojileri
Poster sahibi: Havva TURAN / MCBÜ
Danışman: Ar. Gör. Dr. Müge UYARCAN
Derleme Alanı 2.lik Ödülü
Poster Adı: Food Waste Within Food Supply Chain (FSC) and Strategies for Waste Reduction
Poster sahibi: Can Giray TEKOĞUL / İYTE
Danışman: Prof. Dr. Sevcan ÜNLÜTÜRK
Derleme Alanı 3.lük Ödülü
Poster Adı: Clean Label on Meat and Meat Products
Poster Sahibi: Özgül GERÇEKER, Ezgi İŞERİ / ADÜ
Danışman: Ar. Gör. Aslı ZUNGUR BASTIOĞLU
Deneysel Alan 1.lik Ödülü (İki çalışma ödülü paylaştılar)
Poster Adı: Fourier-Transform Kızıl Ötesi (FTIR) Spektroskopi Tekniği ile Nar Suyundaki Tağşişin Tespiti
Poster sahibi: Başak AYKAÇ / İYTE
Danışman: Prof. Dr. Banu ÖZEN
Poster Adı: Toz Pudinglerin Sürdürülebilir Ambalaj Malzemeleriyle Raf Ömrünün Belirlenmesi
Poster sahibi: Elif KARAHANÇER, Elif EKŞİ, Nüzhet İdil ÖZKAN / EÜ
Danışman: Doç. Dr. Özlem ESMER
Deneysel Alan 2.lik Ödülü
Poster Adı: Dondurulmuş Vişne ve Böğürtlendeki Antosiyaninlerin Enkapsülasyonunda İyonik Jelasyon ve Dondurarak Kurutma Yöntemlerinin Karşılaştırılması
Poster sahibi: Gamze GÖZÜTOK, Başak ÖZDEMİR / MCBÜ
Danışman: Prof. Dr. Semra KAYAARDI
Deneysel Alan 3.lük Ödülü
Poster Adı: Probiyotikli Deve Sütlü Fonksiyonel Dondurma Üretimi
Poster Sahibi: Oğuzhan YILDIRIM, Monica BAYRAKÇIOĞLU / ADÜ
Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Selda BULCA
Değerlendirmeler sonrasında Gıda Mühendisi, Arkeolog Doç. Dr. Ahmet UHRİ ve Gazeteci, Yazar Nedim ATİLLA "Uygarlık Yaratan Bitkiler; Zeytin, Üzüm ve İncir" adlı keyifli söyleşiyi sundular ve bitiminde kendilerine teşekkür belgeleri takdim edildi.
Söyleşi sonrasında gerçekleşen ödül töreninde önce Jürimize teşekkür belgeleri takdim edildi, sonrasında dereceye giren çalışmalara ödülleri verildi. Yarışmamız düzenlenen kokteyl ile son buldu.
Etkinliğin gerçekleşmesinde;
İzmir Mimarlık Merkezi`nin kullanımı için TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu`na
Kokteyl sponsorlarımız;
FİRUZ CATERING
JAYANTI HERBS & SPICE,
METROPOL UN ÜRÜNLERİ,
PEPSICO, INC.,
TENCEREM PRATİK LEZZETLER
YAŞAR HOLDİNG A.Ş. (PINAR)`ye çok teşekkür ediyoruz.