TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

2. LİSANS BİTİRME TEZİ POSTER YARIŞMASI DÜZENLENDİ

2. LİSANS BİTİRME TEZİ POSTER YARIŞMASI DÜZENLENDİ
İZMİR
Yayına Giriş: 13.06.2022 Son Güncelleme: 13.06.2022

Aydın, İzmir ve Manisa`daki üniversitelerin Gıda Mühendisliği Bölümlerinden mezun olma aşamasındaki öğrencilerin lisans bitirme projelerinin poster sunumlarının sergilendiği "2. Lisans Bitirme Tezi Poster Yarışması" 11 Haziran 2022 Cumartesi günü İzmir Mimarlık Merkezinde gerçekleştirildi.

Genç yaşta geçirdiği elim bir trafik kazası sebebiyle aramızdan ayrılan meslektaşımız Öyküsu ATILGAN`ın adına ödülleri verdiğimiz yarışma; açılış konuşmalarıyla başladı, akabinde jüri poster değerlendirmelerini yaptı.

Deneysel ve Derleme olmak üzere 2 kategoride toplam 16 çalışma son değerlendirmeye katılmaya uygun bulundu. 9 kişilik Jürimiz aşağıdaki isimlerden oluştu:

Prof. Dr. Neriman BAĞDATLIOĞLU (vekâleten Doç. Dr. Aslı AKPINAR) Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı

Doç. Dr. Ayşe Handan BAYSAL / İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı

Dr. Öğr. Üyesi Çisem BULUT ALBAYRAK / Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

Uzm. Zehranur GICIR / İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Dr. Ömre SIKILI / Gıda Mühendisi, Jayanti Herbs &  Spice Teknik Direktör

Orhan KAYA / Gıda Yüksek Mühendisi, Pınar Et Ar-Ge Mühendisi

Fevzi Kutsay ADALI / Gıda Mühendisi, Coca Cola A.Ş. (Emekli)

Fahriye AYRIÇ DANIŞMAN / Gıda Yüksek Mühendisi, İzmir Şube YK Üyesi

Selda YILMAZ CEYLAN / Gıda Mühendisi, 7. Dönem İzmir Şube Yazman Üyesi, 8. Dönem İzmir Şube YK Üyesi

Değerlendirmeler neticesinde alttaki çalışmalar ödüle layık bulundu:

  

Derleme Alanı 1.lik Ödülü

Poster Adı: Gıda Ambalajlamada Kullanılan Farklı Kaplama Materyallerinin Migrasyon Yönünden Değerlendirilmesi ve Yeni Nesil Kaplama Teknolojileri

Poster sahibi: Havva TURAN / MCBÜ

Danışman: Ar. Gör. Dr. Müge UYARCAN

 

Derleme Alanı 2.lik Ödülü

Poster Adı: Food Waste Within Food Supply Chain (FSC) and Strategies for Waste Reduction

Poster sahibi: Can Giray TEKOĞUL / İYTE

Danışman: Prof. Dr. Sevcan ÜNLÜTÜRK

 

Derleme Alanı 3.lük Ödülü

Poster Adı: Clean Label on Meat and Meat Products

Poster Sahibi: Özgül GERÇEKER, Ezgi İŞERİ / ADÜ

Danışman: Ar. Gör. Aslı ZUNGUR BASTIOĞLU

 

Deneysel Alan 1.lik Ödülü (İki çalışma ödülü paylaştılar)

Poster Adı: Fourier-Transform Kızıl Ötesi (FTIR) Spektroskopi Tekniği ile Nar Suyundaki Tağşişin Tespiti

Poster sahibi: Başak AYKAÇ / İYTE

Danışman: Prof. Dr. Banu ÖZEN

 

 

Poster Adı: Toz Pudinglerin Sürdürülebilir Ambalaj Malzemeleriyle Raf Ömrünün Belirlenmesi

Poster sahibi: Elif KARAHANÇER, Elif EKŞİ, Nüzhet İdil ÖZKAN / EÜ

Danışman: Doç. Dr. Özlem ESMER

 

Deneysel Alan 2.lik Ödülü

Poster Adı: Dondurulmuş Vişne ve Böğürtlendeki Antosiyaninlerin Enkapsülasyonunda İyonik Jelasyon ve Dondurarak Kurutma Yöntemlerinin Karşılaştırılması

Poster sahibi: Gamze GÖZÜTOK, Başak ÖZDEMİR / MCBÜ

Danışman: Prof. Dr. Semra KAYAARDI

 

Deneysel Alan 3.lük Ödülü

Poster Adı: Probiyotikli Deve Sütlü Fonksiyonel Dondurma Üretimi

Poster Sahibi: Oğuzhan YILDIRIM, Monica BAYRAKÇIOĞLU / ADÜ

Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Selda BULCA

 

Değerlendirmeler sonrasında Gıda Mühendisi, Arkeolog Doç. Dr. Ahmet UHRİ ve Gazeteci, Yazar Nedim ATİLLA "Uygarlık Yaratan Bitkiler; Zeytin, Üzüm ve İncir" adlı keyifli söyleşiyi sundular ve bitiminde kendilerine teşekkür belgeleri takdim edildi.

Söyleşi sonrasında gerçekleşen ödül töreninde önce Jürimize teşekkür belgeleri takdim edildi, sonrasında dereceye giren çalışmalara ödülleri verildi. Yarışmamız düzenlenen kokteyl ile son buldu.

Etkinliğin gerçekleşmesinde;

İzmir Mimarlık Merkezi`nin kullanımı için TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu`na

Kokteyl sponsorlarımız;

FİRUZ CATERING

JAYANTI HERBS & SPICE,

METROPOL UN ÜRÜNLERİ,

PEPSICO, INC.,

TENCEREM PRATİK LEZZETLER

YAŞAR HOLDİNG A.Ş. (PINAR)`ye çok teşekkür ediyoruz.

 


 

Okunma Sayısı: 405