TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

2 ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ`NE KATILDIK

2 ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ`NE KATILDIK
MERKEZ
Yayına Giriş: 20.09.2019 Son Güncelleme: 20.09.2019

Ankara Ticaret Odası`nın (ATO) Anadolu‘nun yöresel ve geleneksel ürünlerinin Ankara‘dan dünyaya pazarlanması amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği, "Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi" "Anadolu‘dan Dünyaya" temasıyla 19-20-21 Eylül 2019 tarihlerinde Ankara Ticaret Odası Congresium Kongre ve Sergi Sarayı‘nda gerçekleştirildi.  

Zirvede, coğrafi işaretler ile ilgili çalışmalar yürüten kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları ile kanaat önderleri gibi paydaşların tecrübe ve görüşlerinin paylaşıldığı konferansın yanı sıra "Coğrafi İşaretler İhtisas Fuarı" da yer aldı.  Odamız da Zirve‘ye bir stant açarak katılım sağladı.

Zirvede üreticilerden kooperatiflere kadar geniş bir yelpazedeki birçok katılımcı ve uzman, coğrafi işaretler alanında daha fazla bilgi edinme, iletişim ağlarını ve ticari ilişkilerini geliştirme fırsatı yakaladı. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen konferans programında 10 oturum boyunca 60‘tan fazla konuşmacı coğrafi işaretler konusunun bilimsel, ticari ve hukuki yönlerini katılımcılara detayları ile aktardı. Zirvede, Türkiye`de 2 bin 500 coğrafi işaretli ürün potansiyeli olduğu, bu rakamın tüm Avrupa`nın ürün potansiyeliyle neredeyse eşit olduğu bilgisi de katılımcılar ile paylaşıldı.

Zirve sırasında ATO Başkanı Gürsel Baran Odamızın standını ziyaret ederek teşekkür plaketini Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Zeki Taydaş‘a takdim etti. 

 

Okunma Sayısı: 237