TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

22 MART DÜNYA SU GÜNÜ`NDE HERKES İÇİN SAĞLIKLI YETERLİ VE GÜVENLİ SU YOKSA SAĞLIKLI VE GÜVENLİ BİR YAŞAM VE GELECEKTEN SÖZ EDİLEMEZ

22 MART DÜNYA SU GÜNÜ`NDE HERKES İÇİN SAĞLIKLI YETERLİ VE GÜVENLİ SU YOKSA SAĞLIKLI VE GÜVENLİ BİR YAŞAM VE GELECEKTEN SÖZ EDİLEMEZ
MERKEZ
Yayına Giriş: 22.03.2020 Son Güncelleme: 22.03.2020

22 Mart Dünya Su Günü‘nde, herkes için sağlıklı, yeterli ve güvenli su yoksa, sağlıklı ve güvenli bir yaşam ve gelecekten söz edilemez!
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre, COVID-19 virüsünün içme sularında bulunduğuna dair bir kanıt bulunmamaktadır. Ancak içme ve kullanma suyu kaynaklarının korunmasından başlayarak; suyun dağıtım, toplama ve tüketim noktasında önlemler alınmalı, suların dezenfeksiyonu belirli sıklıkla yapılmalıdır. Tüketime sunulan suların sürekli ve etkili şekilde dezenfekte edilmesi ve şebeke sistemleri boyunca serbest klor düzeyinin en az 0.3- 0.5 mg /L olması sağlanmalıdır. 

Okunma Sayısı: 150