TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

3, DÖNEM YÖNETİM KURULU GÖREV DAĞILIMINI YAPTI

İZMİR
Yayına Giriş: 09.02.2010 Son Güncelleme: 09.02.2010
TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
EGE BÖLGE ŞUBESİ 3. DÖNEM YÖNETİM KURULU
 
Şubemizin 30-31 Ocak 2010 tarihleri arasında gerçekleşen 2. Olağan Genel Kurulu ve seçimleri sonucunda oluşan Yönetim Kurulu ilk toplantısında görev dağılımını aşağıdaki gibi yapmıştır.
 
Başkan                   : Hülya YILMAZ
2. Başkan               : Reha KESKİNOĞLU
Yazman                  : Zekeriya YAZICI
Sayman                  : Orhan AKDOĞAN
Üye                         : Işık ŞAHBAZ
Üye                         : Hasan KAVRAMA
Üye                         : Süleyman GÜRSEL
Yedek Üye              : Ulaş YÜKSEL
Yedek Üye              : Zafer ERBAY
Yedek Üye              : Sevcan PADIR
Yedek Üye              : Önder Rıza AKA
Yedek Üye              : Nesrin KUSİN
Yedek Üye              : Rıza SÖZER
Yedek Üye              : İbrahim ZORBA
 
 
YÖNETİM KURULUNUN İLKELERİ
 
1.  2010-2012 Döneminde de yönetime talip olan listemizi oluşturan tüm meslektaşlarımız örgütlülüğe ve mesleğe katkı sağlayabilmek için yönetimi oluşturacak kadroların İLKESEL BÜTÜNLÜK içerisinde hareket etmesinin gerekliliğine inanır. Bu anlamda ekibimizin çalışma anlayışında karşılıklı saygı, güven ve uyum esas alınacaktır.
 
2.    Bu güne kadar yönetimde görev almış tüm arkadaşlarımız "ODA YÖNETİMİ HER TÜRLÜ SİYASİ OLUŞUMA EŞİT MESAFEDE DURUR" ilkesiyle hareket etmiş olup yeni dönemde de ekibimiz bu anlayışını muhafaza edecektir.
 
3.    Odamızın; üyelerimizin, öğrenci üyelerimizin ve toplumumuzun kolektif çıkarlarını savunması gerektiğine inanan ekibimiz Yönetim ve Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri gerekçe ne olursa olsun ODA ile maddi çıkar amaçlı parasal ilişkiye giremez.
 
4.    TMMOB'nin de temel ilkeleri arasında yer alan; ODAMIZIN ÖZERK YAPISINI ZEDELEYECEK SÜRELİ veya SÜREKLİ HİÇBİR FON, MALİ DESTEK veya OLANAK KABUL EDİLEMEZ ilkesine ekibimiz yürekten bağlı kalacaktır.
 
5.    Mesleğimizin ilgi alanını oluşturan her konuda (kamu ve özel sektörde istihdam, mevzuat, gıda mühendisliği öğretim kalitesi vb.) var olan veya olası uygulamalara yönelik oluşturacağı görüşlerle sürecin içinde yer almayı hedefler, bu süreçlerde POZİTİF MUHALEFET anlayışını muhafaza eder.
 
6.    Yönetimimiz tüm etkinliklerde TOPLUMCU MÜHENDİS anlayışı ile hareket eder.
 
ü Çevre duyarlılığını önde tutar, Ekolojik sistemi yok eden politikalara karşı yaşamı savunur,
ü Kamu Sağlığı – Güvenli Gıda Tüketme Hakkı,
ü Suların özelleştirilmesine karşı duruş sergilemek,
ü Çalışan işsiz mühendis hakları,
ü Cinsiyet ayrımcılığına karşı kadının toplumda eşit haklarla yerini almasından yana tavır alır.
 
Bunlar ve bunlara benzer değerler hakkında toplumu bilgilendirmek ve gerektiğinde savunduğumuz değerler çerçevesinde kamuoyu oluşturmak, hedefimiz olacaktır.
 
7.    Yönetimimiz, İzmir'de ve etkinlik alanımızdaki illerde meslektaşlarımızın ve öğrencilerimizin Odamızda örgütlenmelerini hedeflerken NİCEL BÜYÜMENİN NİTEL BÜYÜME ile birlikte yürütülmesi koşulu ile güçlü bir örgütlülüğe ulaşılacağına inanır.
 
8.    ÖĞRENCİ ÖRGÜTLENMESİNE YAKLAŞIMIMIZ
 
TMMOB bünyesinde en yüksek ÖĞRENCİ ÜYE sayısına sahip olan odamızın bu seviyeye ulaşmasında belirleyici olan yönetimimiz örgütlülüğün her şeyden önce bir "KÜLTÜR" sorunu olduğunu ve bu amaçla örgütümüzün nicel-nitel büyümesinde ve kalıcı olmasında temel unsur olarak Gıda Mühendisliği öğrencilerinin olduğunu kabul eder.
 
Örgütlülüğün öğrencilik sürecinde "KÜLTÜR" haline dönüşmesi için Odayı tüm olanaklarıyla gençlerimize ulaştırmayı esas alır.
 
9.    Bizler, görece olarak bu toplumun en aydın kesimini oluşturduğumuz inancı ve toplumcu mühendis duruşumuzla kültürel ve sanatsal çalışmaları topluma ait ve topluma ulaştırılması gereken değerler olarak görmekteyiz. Dolayısıyla ekibimiz, olanaklarımız ölçüsünde kültürel ve sanatsal etkinliklere platform sağlamayı sorumluluk olarak görür.
Okunma Sayısı: 857