TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

3 GIDA VE BESLENME BİENALİNE KATILDIK

3 GIDA VE BESLENME BİENALİNE KATILDIK
İSTANBUL
Yayına Giriş: 16.03.2020 Son Güncelleme: 16.03.2020

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesini temsilen Fuar ve Tanıtım Komisyonu Başkanımız İpek Ayşe ÇETİN ve Şube Müdürümüz Osman Rıfat YILMAZ, 12-13 Mart 2020 tarihlerinde Gıda Aydınlatma Platformu (GAP) tarafından "Gelecek Gelmeden" temasıyla düzenlenen ve çok sayıda akademisyen, gıda, beslenme ve sağlık alanında çalışan yerli yabancı uzmanlar ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği "3. Gıda ve Beslenme Bienali"ne katılım gösterdi.

Bienalin açılışında konuşan Platform Başkanı Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU, gıda ve beslenme konusundaki bilgi kirliliğinin, çağımızın en önemli sorunlarından birisi olduğunu söyledi. Bununla birlikte, dünyamızdaki iklim değişikliğinin geri dönülemez bir noktaya doğru yaklaştığını ifade etti.

Bienal sonunda; sürdürülebilir bir gelecek oluşturmak, gıda güvenliğinin sağlanması, mevcut bilgilerin gelişen teknoloji ve bilimin ışığında güncelleniyor olması, gıda ile ilgili doğruların uzmanları tarafından kamuoyu ile paylaşılmasının gerekliliğinden bahsedilmiştir.

Okunma Sayısı: 258