TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

31 EKİM02 KASIM 2013 TARİHLERİ ARASINDA8220;2ULUSAL BAĞCILIK VE ŞARAP SEMPOZYUMU”NU GERÇEKLEŞTİRDİK

31 EKİM02 KASIM 2013 TARİHLERİ ARASINDA8220;2ULUSAL BAĞCILIK VE ŞARAP SEMPOZYUMU”NU GERÇEKLEŞTİRDİK
MERKEZ
Yayına Giriş: 04.11.2013 Son Güncelleme: 04.11.2013

31 Ekim-02 Kasım 2013 tarihleri arasında, Odamızın Denizli İl Temsilciliği, Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ve Kimya Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ortaklığında, amacı birbirinden ayrı düşünülemeyen bağcılık ve şarap sektörünün sorunlarını akademik düzeyde ele alarak ulusal ve sektörel stratejik hedeflerini belirlemek ve sektörün sürdürülebilirliğe ulaşmasında  yol haritası ortaya çıkarmak olan 2.Ulusal Bağcılık ve Şarap Sempozyumu‘nu gerçekleştirdik.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi‘nde düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Petek ATAMAN, sempozyumda üst düzey yetkililerin olmadığını ifade ederek, önceki sempozyuma 800 kişinin katıldığını anımsattı ve "Açık söylüyorum insanlar katılmaya korkuyorlar. Şarap bu topraklardan çıkmış üründür. Bizim kültürümüzü, tarihimizi, değerlerimizi yok etme şansımız yok. Kayıt dışını nasıl engelleriz diye konuşmak zorundayız. Yürütülmekte olan politikalar bu sorunu çözmeye yönelik değil. Bizim sorunumuz kayıt dışıdır, haksız rekabettir. Bunların üzerine gitmek durumundayız. Ar-Ge çalışmaları yapmalıyız. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince bu sempozyumları yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SOĞANCI‘nın da bir konuşma yaptığı Sempozyum açılışına, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Genel Başkanı Mehmet BESLEME ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Turhan TUNCER ve odaların şube temsilcileri ile yaklaşık 200 kişi katıldı.

 

Okunma Sayısı: 656