4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 17-19 Nisan 2014 tarihleri arasında, Çukurova Üniversitesi`nde gerçekleştirildi. Çukurova Üniversitesi, Gıda Mühendisleri Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Ziraat Mühendisleri Odası`nın organizasyonunda yapılan sempozyumda "Geleneksel Gıdalar ve Sağlık", "Geleneksel Gıdalar ve Gıda Güvenliği", "Geleneksel Gıdalarda İzlenebilirlik ve Pazarlama", "Geleneksel Gıdalar ve Coğrafi İşaretleme", "Geleneksel Gıdalar, Politikalar ve Kırsal Kalkınma" ve "Geleneksel Gıdalar Teknolojisi" başlıklarında oturumlar yapıldı.
Geniş bir katılımın olduğu sempozyuma Odamızı temsilen Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Songül ile sayman üyesi Murat Şanlı`nın yanı sıra Adana Şube Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda üye ve öğrenci üye de katıldı.