TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ`NÜ KUTLADIK

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ`NÜ KUTLADIK
MERKEZ
Yayına Giriş: 19.03.2018 Son Güncelleme: 19.03.2018

Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilcilği olarak, Gebze TMMOB lokalinde 10 Mart 2018 Cumartesi günü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Etkinliğin açılış konuşmasını Eğitim ve Sosyal Etkinlik Komisyonu Üyesi Vildan Polat yaptı. Ardından Kocaeli Temsilcisi Sema Olkun Kopal, 8 Mart`ın tarihçesi, ülkemizde kadın sorunu, kadın mühendislerin sorunları üzerine bir konuşma yaptı. Kopal, kadın mühendislerin aynı işi yapan erkek meslektaşlardan daha düşük ücretlere çalışmak zorunda kalındığını, çocukları için işyeri kreşleri gibi olanakları olmaması yüzünden birçok kadın meslektaşımızın çalışamadığını, işyerlerinde taciz ve mobbing ile erkeklerden daha fazla karşılaştığını belirtti.

Kopal konuşmasının devamında şunları söyledi, "Kadın mühendislerin sorunlarının çözümünün, meslek örgütümüz olan Gıda Mühendisleri Odası`nda bir araya gelmek, sorunlarımızın çözümü için birlikte düşünüp davranmaktan geçiyor. Bizi bir araya getiren, haklarımızı korumamızda destek olan meslek örgütlerimize sahip çıkmamız gerekir." dedi.

Sema Kopal`ın konuşmasının ardından Ayça Selvi`nin okuduğu şiir ve Grup Eski Zamanlar`ın müzik dinletisiyle devam etti. Müzik dinletisi oyunlar ve halaylarla coşkuyla son buldu.

Konuklara karanfil ve hediye takdiminin ardından program sona erdi.

Okunma Sayısı: 201