“GIDA İLE İLGİLİ İŞYERLERİN HİJYENİK DİZAYNI VE KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞTAYI”
GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI
"GIDA İLE İLGİLİ İŞLETMELERİ GIDA GÜVENLİĞİ AÇISINDAN GÖZDEN GEÇİRİYOR"
"Gıda İle İlgili İşyerlerin Hijyenik Dizaynı Ve Kontrol Sistemi Çalıştayı"
Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şubesi tarafından; 21 Nisan 2012 tarihinde, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Marmara Çalışanlar Federasyonu ile birlikte;"Gıda İle İlgili İşyerlerin Hijyenik Dizaynı Ve Kontrol Sistemi " Konulu çalıştay düzenlenecektir.Gıda güvenliği konusunda her gün yeni bir Gıda terörü, bilgi kirliliği ve kaosun yaşandığı, gıdanın her sektörü için ayrı ayrı spekülasyonların yapıldığı ülkemizde, sorun ve çözüm önerilerinin ortaya koyulacağı çalıştayda, Alanında uzman katılımcıların, konuları tüm yönleriyle ele alacağı ve ilgili tüm tarafların bilgi aktarımı yapabileceği objektif bir atmosfer sağlanması hedeflenmektedir. Konunun detaylı bir şekilde ele alınacağı Çalıştaydan sonra İlgili makamlara sunulmak üzere çözüm önerileri hazırlanması planlanmaktadır. Düzenlenecek çalıştaya Kamu ve Özel kurumlardan, üniversitelerden seçkin davetliler ile konuyla ilgili STK ve medya temsilcilerinin katılması beklenmektedir.
Girdiler
- Gıda Maddeleri Ve Gıda İle Temas Eden Ürünler Üreten İş Yerlerinin İhtiyaç Duyacağı Fiziksel Alanların Özellikleri
- Fiziksel Alanların İyi Üretim Uygulamaları Doğrultusunda Gıda Güvenliğini Sağlanmasında Uyulması Gerekli Hijyenik Özellikleri
- Türkiye Ve Dünyada Gıda İle İlgili İşyerlerinin Hijyenik Dizaynlarının Mevcut Durumu
- Türkiye Ve Dünyada Hijyenik Dizayn İle İlgili Kontrol Ve Onay Mekanizmaları
Çıktılar
- Gıda ile ilgili kurulacak işyerlerinin dizaynında dikkat edilecek noktalar nelerdir?
- İlgili kuruluşların denetiminde dikkat edilecek hususlar nelerdir?
- Türkiye‘de yeni kurulacak gıda ilgili yapıların kontrolü ve onayı ile ilgili tavsiyeler?