TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

“GÜVENLİ GIDAYLA SAĞLIKLI BESLEN YAŞAMINA HAREKET KAT”

“GÜVENLİ GIDAYLA SAĞLIKLI BESLEN YAŞAMINA HAREKET KAT”
ADANA
Yayına Giriş: 19.04.2013 Son Güncelleme: 19.04.2013

İl Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam kurulu‘nun bir faaliyeti olarak TMMOB Gıda Mühendisleri Odası  Adana Şubesince hazırlanan proje kapsamında, sağlıklı ve dengeli beslenme ve hareketli yaşam konusunda bilinç uyandırılması için 4-7 yaş arası çocuklara TMMOB Gıda Mühendisliği Odası öğrenci üyelerinden oluşan tiyatro grubunca "Güvenli Gıdayla Sağlıklı beslen -Yaşamına Hareket Kat" konulu tiyatro gösterisi ve aynı zamanda Çocukların güvenli ve sağlıklı - dengeli beslenmesi için ailelerin, öğretmenlerinin ve idarecilerin bilgi sahibi olmalarını ve konu hakkında bilinç düzeyinin arttırılmasını sağlayacak bir de panel düzenlenmiştir.

Bu proje, Adana Valiliği‘nin koordinesinde yürütülen ‘Benim Mahallem Canım Mahallem Kampanyası kapsamında, Yüreğir Belediyesi  sponsorluğunda,  İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Bu projenin açılışı 19.04.2013 tarihinde Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından  yapılmış, Seyhan Kültür Merkezi‘ndeki açılışa Vali Yardımcısı Fikret Deniz, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, öğretmenler ve öğrenciler katılmıştır.

 Açılış konuşmasını Şube Başkanımız Doç. Dr. Işıl VAR‘ın yaptığı toplantıda;  "güvenli ve sağlıklı - dengeli beslenmenin" önemi konusunda bilinçlendirmenin çocukluk döneminde başlamasının gereğine değindi ve bunun da seminerlerle değil , eğlenceli bir şekilde anlatılmasının önemini vurguladı.

Okunma Sayısı: 590