TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

AROMA VERİCİLER İLE İLGİLİ ``İSTANBUL FLAVOURDAY`` ETKİNLİĞİNE KATILDIK

AROMA VERİCİLER İLE İLGİLİ ``İSTANBUL FLAVOURDAY`` ETKİNLİĞİNE KATILDIK
İSTANBUL
Yayına Giriş: 23.02.2018 Son Güncelleme: 23.02.2018

 

           İlk kez 2017‘de Belçika`nın başkenti Bruksel‘de European Flavour Association (EFFA) organizasyonuyla gerçekleşen Flavourday; 21 Şubat 2018 Çarşamba günü Gıda Aromaları ve Uçan Yağlar Sanayicileri Derneği (AREP) ev sahipliğinde İstanbul‘da düzenlendi.

          TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulunu temsilen İkinci Başkan Sn. C. Selçuk ESEN, Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Mahir HOROZOĞLU ve şube müdürü Sn. O. Rıfat YILMAZ‘ın katıldığı etkinlik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı‘nın ilgili daire başkanlığı temsilcileri, EFFA yetkilileri, iş dünyasının sektör temsilcileri ve çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla, aromanın gıda sektörüne olan etkisi ve aromaya dair dünyadaki ve Türkiye‘deki güncel trendler konuşuldu. Ara dinlenmelerde sektör temsilcileri ve firmaların yetkilileriyle GıdaMO ile ortaklaşa yapılabilecek çalışmalar ve işbirlikleri hakkında sohbet edildi.

         Etkinlik sabah oturumlarında EFFA Teknik Regülasyon Direktörü Dr. Jan Demyttenaere AB Aroma Vericiler Mevzuatı ile ilgili güncel bilgileri katılımcılarla paylaşırken, Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakultesi, Farmakognozi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Husnu Can Başer, ‘Türkiye‘nin Önemli Aromatik Bitkileri ve Uçucu Yağları‘ başlıklı sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi. İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslı Can Karaça ise konuyu ‘Aroma Vericiler ve Üretim Yöntemleri‘ ekseninde irdeledi. 

         Mintel Küresel Gıda Analisti Emma Schofield, öğleden sonraki oturumda gerçekleştirdiği ‘Tüketicilerin Gıda Seçimindeki Unsurlar‘ başlıklı sunumuyla Türkiye ve dünyadaki aromalarla ilgili güncel trendleri ve konuyla alakalı tüketici araştırmalarının sonuçlarını katılımcılarla paylaştı. 

         Etkinlik kapsamında Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vural Gökmen moderatörlüğünde ‘Gıda Tercihinde Aromaların Yeri‘ temalı interaktif bir panel düzenlendi. 

         PROGRAM AKIŞINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Okunma Sayısı: 258