TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

BASINDA BURSA ŞUBE

BASINDA BURSA ŞUBE
BURSA
Yayına Giriş: 01.08.2011 Son Güncelleme: 01.08.2011

Bursa‘ da 560 fırından 150‘ sinin ruhsatsız olarak üretim yaptığını öne süren Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş, özellikle Ramazan ayında gıda tüketimine bağlı sağlık sorunlarının görülmemesi için bu yerlerin kapatılmasını istedi.

HALK SAĞLIĞI

Ramazan ayının yaklaşmasıyla fırıncılarda daha fazla ekmek ve pide üretimi için hazırlandı.Bursa‘ daki fırınların halk sağlığı açısından güvenli olmadığını söyleyen Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş, özellikle ‘‘Merdiven altı‘‘ olarak nitelendirilen  yerlerde hijyenik koşullarda üretilemeyen gıda maddelerinin satışının engellenmesi gerektiğini söyledi.Durmuş, iftar çadırlarının sıklıkla denetlenmesi,gıda kontrolu yapılmasını istedi.

Okunma Sayısı: 1218