TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

BASINDA BURSA ŞUBE

BASINDA BURSA ŞUBE
BURSA
Yayına Giriş: 31.07.2011 Son Güncelleme: 31.07.2011

Serkan Durmuş, halk sağlığının güvenceye alınması içindikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıraladı:

- Özelliklepazarlarda ve açıkta satılan, etiketsiz ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı üretim izni olmayan ürünler satın alınmamalı,

- Son kullanım tarihi geçmiş gıda maddeleri kesinlikle satın alınmamalı,

- Ambalajsız, etiketsiz ve ortalama piyasa fiyatının çok altında satışa sunulan gıda maddelerine ilgi gösterilmemeli,

- Soğuk zincir kurallarına uygun satışa sunulması gereken gıda maddelerinin, buzdolabında ya da derin dondurucuda saklanma koşullarının sağlandığına dikkat edilmeli,

- Güvenilir olmayan yerlerden alışveriş yapılmamalı,

- Görünüş, koku ve tat gibi duyusal özellikleri uygun olmayan gıda maddeleri satın alınmamalı, bu durumdaki ürünlerin satışını yapan kişi veya kuruluşlar Tarım ve Köyişleri Bakanlığı veya ilgili kamu kurumlarına bildirilmeli,

- Meyve ve sebzeler çok iyi yıkanmalı ve temizlenmeli,

- Besleyici değeri yüksek, ancak çabuk bozulabilen süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri ile balık gibi gıda maddeleri güvenilir yerlerden alınmamalı, uygun koşullarda saklanmalı, pişirilmeli ve kısa sürede tüketilmeli,

- Satın alınmış gıda maddeleri, savurganlığa neden olmayacak şekilde uygun koşullarda saklanmalı ve tüketilmeli,

- Dışarıda yemek yenilmesi durumunda hijyenik ortamlar tercih edilmelidir.

Okunma Sayısı: 808