BİLİNÇLİ GIDA TÜKETİMİ EĞİTİMİ VERDİK…
Gıda Mühendisleri Odası Üniversite Temsilciliklerinden Öğrencilerimiz, Ankara‘da Özel Gürçağ İlköğretim Okulu öğrencilerine Bilinçli Gıda Tüketimi eğitimi verdiler ve öğrencilerin konu hakkındaki sorularını cevaplandırdılar.
Genel olarak katkı maddeleri, mikroorganizmaların yararları ve zararları, gıdaların bozulmadan nasıl saklanması gerektiği, bunların ambalajlanma özellikleri ve bilinçli tüketici olmanın şartları hakkında bilgiler veren Öğrencilerimiz; ilköğretim öğrencilerinin meraklı sorularını da cevaplandırdılar. Özellikle, sokak sütü, pastörize süt ve uzun ömürlü süt arasındaki farkı soran öğrenciler; pastörize sütlerin de uzun ömürlü sütlerin de hiçbir katkı maddesi içermediğini, son derece sağlıklı ortamlarda el değmeden hazırlandığını, güvenerek içilebilecek sütler olduğunu öğrendiler. Eğitimde görevli olan Öğrenci arkadaşlarımız kola, gazlı içecekler ve enerji içecekleri yerine taze meyve sularının tüketilmesinin önemine değinen, tüketicilerde bu bilinç yerleştikçe üreticilerin daha dikkatli olacağını belirttiler. Gürçağ‘lı minikler daha çok süt içeceklerinin sözünü verdiler.