TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

BTÜ İLE SEKTÖREL EĞİTİM PROGRAMINA DESTEK PROTOKOLÜ İMZALANDI

BTÜ İLE SEKTÖREL EĞİTİM PROGRAMINA DESTEK PROTOKOLÜ İMZALANDI
BURSA
Yayına Giriş: 17.09.2020 Son Güncelleme: 17.09.2020

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası (GIDAMO) Bursa Şubesi ve Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü arasında 15.09.2020 tarihi itibariyle Sektörel Eğitim Programına destek protokolü imzalanmıştır.

Sektörel Eğitim Programı; Bursa Teknik Üniversitesinin 2018 yılından itibaren lisans öğrencileri için uygulamaya başladığı ve 21 lisans bölümü ile sürdürmeye devam ettiği, sektöre daha donanımlı mezunlar vermek amacıyla öğrencilerin lisans eğitimlerin son sınıfın ilk yarısı olan 7. yarıyılda (4. Sınıf 1. Dönem) hafta içi 5 gün tam zamanlı olarak ve en az 16 haftalık uygulama eğitimlerini sektörde veya kamu kurumlarının işletmeleri, kuruluşları ve arge birimlerinde geçirecekleri, üniversite eğitiminde aldığı bilgileri sahada görme ve uygulama imkanı sağlayan, her bir öğrenci için bir akademik ve sektör danışmanının atandığı proje tabanlı bir sektörel eğitim programıdır.

Bu program sayesinde öğrencilerin sektör ile iletişimde erken tecrübe kazanması, mezuniyet sonrası sektöre uyum sürecinin kısalması, sektörde uzmanlaşacağı alanın belirlenmesindeki temel öngörülerin kazanılması ve istihdamda öncelik kazanması gibi değerli birçok kazanımların elde edileceği hedeflenmektedir.

GIDAMO Bursa Şubesi ile BTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü imzalanan bu protokol sayesinde Gıda Mühendisliği öğrencilerimizin uygun gıda firmalarına yerleştirilmesi ve bu sürecinin başarı ile tamamlaması için odamız üyeleri aracılığıyla hem sektör danışmanı hem de sonrasında meslek koçu olarak öğrencilerimizin yanında bulunarak, meslektaş adayı öğrencilerimizin mezun olduktan sonra sektöre daha donanımlı halde girmeleri için destek sağlanacaktır.

Meslek Koçu Projemiz için çok iyi bir örnek ve başlangıç oluşturacak bu protokolün, BTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü ve GIDAMO Bursa Şubemize hayırlı ve verimli olmasını diliyoruz.

 

Okunma Sayısı: 211