BURSA ŞUBE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ NÜ ZİYARET ETTİ
BURSA / Okullara bilinçli gıda tüketiminin yaygınlaştırılması adına harekete geçen Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa hareket edecek. Okullarda öğrencilerden başlatılarak geniş kitlelere yaygınlaştırılması hedeflenen projeye yerel yönetimler, Kantinciler Odası ve ilgili STK‘ların da dahil edilmesi planlanıyor.
Yaklaşan 2010- 2011 eğitim öğretim yılı öncesinde okullarda bilinçli tüketimin yaygınlaştırılması açısından bir dizi eğitim çalışmaları için harekete geçen Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü‘yle işbirliği yapacak. Bursa‘daki 850 okulu kapsayacak geniş çaplı bilinçli gıda eğitimlerinde öğrencilerin beslenme alışkanlıkları ve gıdalardaki hijyen koşulları hakkında çeşitli seminer ve eğitimler uzman gıda mühendisleri tarafından verilecek.
Önümüzdeki günlerde başlatılması düşünülen projeye Bursa Valiliği öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve Kantinciler Odası‘yla birlikte konuyla ilgili STK‘ların da dahil edilmesi planlanıyor. Bilinçli gıda tüketiminin yaygınlaştırılmasının hedeflendiği projeyle birlikte rastgele gıda tüketim anlayışı ve gıda terörünün yok edilmesi hedefleniyor.
ŞUBE BAŞKANI DURMUŞ, "PROJE SAYESİNDE GELECEK NESİLLERE BİLİNÇLİ BİREYLER KAZANDIRABİLİRİZ"
İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar‘ı makamında ziyaret eden Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş ve yönetim kurulu üyeleri, bilinçli gıda tüketimi eğitimlerinin okullardan başlatılarak geniş kitlelere kadar yaygınlaştırılması gerektiğini ifade ettiler. Bir dizi eğitim, seminer ve uygulamanın olacağı eğitimler sayesinde başta öğrenciler olmak kaydıyla her kesimden insanın bilinçli gıda tüketimi konusunda bilgi sahibi olması gerektiğini ifade eden Durmuş, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün işbirliğiyle okullarda başlatacağımız bu proje sayesinde inanıyorum ki gelecek nesillere gıda tüketimi konusunda daha bilinçli bireyler kazandırabiliriz" dedi.
ŞUBE BAŞKANI DURMUŞ," OKUL KANTİNLERİNDE SATILAN YİYECEKLER GIDA BELGELİ OLMALI"
Okullarda bilinçli gıda tüketimi anlayışının yaygınlaştırılmasında okul kantinlerinin de önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Durmuş, kantinlerde faaliyet gösteren işletmecilerin de Kantinciler Odası‘yla yapılacak işbirliğiyle düzenli eğitimlerden geçirilmesi gerektiğinin önemine dikkat çekti. Bunun yanında okul kantinlerinde satılan yiyeceklerin mutlaka HACCP 22000 ve TSE belgeli olan ürünlerin tercih edilmesi gerektiğinin altını çizen Durmuş, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar‘dan okul kantin şartnamelerinde mutlaka bu maddelerinde olmasını talep etti.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROJE İÇİN HAREKETE GEÇİYOR
Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi‘nin gerçekleştirdiği ziyaret ve bilinçli gıda tüketimi konusunda gösterdikleri hassasiyetten dolayı memnun olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Milli Eğitim Bakanlığı‘nın da hedefinin gelecek nesillere iyi bireyler yetiştirmek olduğunu hatırlattı. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarda bu zamana kadar çeşitli eğitimler verildiği dile getiren Gülsar, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi‘yle yapılacak işbirliği sayesinde bilinçli gıda tüketimi konusunda ciddi yol alabileceklerini kaydetti. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm imkanların tahsis edileceğini dile getiren Gülsar, ilgili şube müdürlüklerine hemen talimat vereceğini söyledi.
Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi‘nin okul kantinlerinde satılan yiyeceklerin ilgili gıda ve kalite belgelerine sahip ürünler olması fikrine aynen katıldığını ifade eden Gülsar, kantin şartnamelerinde ilgili maddelerin konulmasıyla ilgili harekete geçeceklerini de vurguladı.