TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

BURSA ŞUBE VE İNOKSAN DAN E TİPİ MUTFARK PROJESİ

BURSA ŞUBE VE İNOKSAN DAN E TİPİ MUTFARK PROJESİ
BURSA
Yayına Giriş: 22.10.2010 Son Güncelleme: 22.10.2010

Bursa E Tipi kapalı Cezaevi‘ndeki hükümlüleri hijyen ve gıda güvenliği konusunda eğitmek ve tahliye sonrası meslek edindirerek topluma kazandırmayı hedefleyen İnoksan, "E Tipi Mutfak" projesini hayata geçirdi. Projeye Bursa Osmangazi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Johnson Diversey‘de destek veriyor. 

BURSA/ Yaşam kalitesini iyileştirmek, toplumun desteği ile güçlenen yapısının sorumluluğunu yine topluma yönelik projelerle yerine getirmek ve ekonomik gelişmeye destek vermek amacıyla sosyal sorumluluk projelerine önem veren İnoksan, "E Tipi Mutfak" projesiyle Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu‘nda bulunan hükümlülere eğitim veriyor. Akademi İnoksan ile Bursa Osmangazi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi‘nin işbirliğinde gerçekleşen projeye Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Johnson Diversey‘de destek veriyor. 

HEDEF; HÜKÜMLÜLERİ EĞİTEREK TOPLUMA KAZANDIRMAK

Toplam 90 saat sürecek olan "E Tipi Mutfak" projesinin ilk gününde hükümlüler hünerlerini mutfakta gösterdi. Günde 4 - 5 bin kişiye yemek çıkan Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yemekhanesinde gerçekleşen eğitime katılan hükümlüler, kalite ve gıda güvenliği bilinci konusunda uzmanlar tarafından eğitiliyor. Projede hedef hükümlülerin tahliye sonrası topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri için hazırlamak olurken eğitimi başarıyla tamamlayanlara ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da verilecek.

VARLIK, "AMACIMIZ AKADEMİ İNOKSAN‘LA HER YERE EĞİTİM GÖTÜRMEK"

Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri için Akademi İnoksan‘ı kurduklarını belirten İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, 30 yıldır endüstriyel mutfak kuruyoruz. Akademi İnoksan‘la amacımız mutfağın olduğu her yere eğitimi götürmek. Hazırlanan eğitimle hükümlü ve tutukluların tahliye sonrasında topluma kazandırılmalarını, donanım ve kabiliyetlerinin geliştirilmesini hedefliyoruz dedi. Böyle bir sosyal sorumluluk projesi içinde yer almaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Varlık, mutfak alanı hijyen ve ustalık isteyen bir iş, bu eğitim önemli faydalar sağlayacaktır dedi.

ŞUBE BAŞKANI DURMUŞ, "PROJEYİ DESTEKLİYORUZ"

 "E Tipi Mutfak" projesinin gıda güvenliği alanında eğitimlerine destek olan Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, oda olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerini desteklediklerini vurguladı. Projenin hedefinin cezaevinde hükümlülüklerini sürdüren vatandaşların hijyenik ve güvenilir gıdalar konusunda bilgilenmesinin yanında aynı zamanda tahliye sonrası topluma faydalı meslek edinmeleri olduğunu belirten Durmuş, projenin mimari olan İnoksan‘a da teşekkür etti. 

Okunma Sayısı: 1763