TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

ÇALIŞTIRILMASIİSTİHDAMI ZORUNLU PERSONEL EL KİTABI YAYINLANDI

ÇALIŞTIRILMASIİSTİHDAMI ZORUNLU PERSONEL EL KİTABI YAYINLANDI
MERKEZ
Yayına Giriş: 29.12.2021 Son Güncelleme: 29.12.2021

Değerli Üyelerimiz, 

Bildiğiniz gibi, Çalıştırılması/İstihdamı Zorunlu Personel (ÇZP), gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin gıda mevzuatına uygunluğunun sağlanmasında ve böylece tüketiciye güvenilir ve kaliteli gıdanın arzında önemli sorumlulukları olan teknik bir personeldir. Devlet tarafından 5996 sayılı Kanun kapsamında gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemeleri üreten işyerlerinde ÇZP çalıştırılması zorunlu tutulmuştur.

Bu kapsamda gıda işletmelerinde çalışan meslektaşlarımıza yönelik olarak çalışma alanları ile ilgili görev, hak ve yetkilerini tanımlama ve kullanma konusunda yararlı olacağını düşünerek hazırladığımız  Çalıştırılması/İstihdamı Zorunlu Personelin El Kitabı yayınlanmıştır. 

Çalıştırılması Zorunlu Personelin El Kitabı‘nı PDF olarak indirebilir veya genel merkeze, şubelerimize ve temsilciliklerimize gelerek ücretsiz olarak elden alabilirsiniz. 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası

ÇZP El Kitabını PDF olarak indirmek için tıklayınız

Not: 13 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen "İstihdamı/Çalıştırılması Zorunlu Personel Çalıştayı" nı da Youtube sayfamızdan izleyebilirsiniz.

Dosyalar
Okunma Sayısı: 4092