Çalıştırılması Zorunlu Personel (ÇZP) Eğitimi'ni Gerçekleştirdik
Çalıştırılması Zorunlu Personel (ÇZP); gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin gıda mevzuatına uygunluğunun sağlanmasında ve böylece tüketiciye güvenilir ve kaliteli gıdanın arzında önemli sorumlulukları olan teknik bir personeldir.
Devlet tarafından 5996 sayılı Kanun kapsamında gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemeleri üreten işyerlerinde ÇZP çalıştırılması zorunlu tutulmuştur.
Bu kapsamda gıda işletmelerinde çalışan Oda üyesi Gıda Mühendisi meslektaşlarımıza yönelik olarak çalışma alanları ile ilgili görev, hak ve yetkilerini tanımlama ve kullanma konusunda yararlı olacağını düşünerek hazırladığımız Çalıştırılması Zorunlu Personel Eğitimi`ni, ücretsiz bir eğitim olarak 22 Aralık 2024 Pazar günü online olarak gerçekleştirdik.
Yaklaşık 300 üyemizin katılımıyla aşağıdaki program dahilinde gerçekleşen eğitim, meslektaşlarımıza faydalı ve oldukça verimli bir eğitim olarak tamamlandı.
ÇALIŞTIRILMASI ZORUNLU PERSONEL EĞİTİMİ PROGRAMI |
|
10:00-11:00 |
Temel Gıda Mevzuatı |
|
Onur Akbulut/ Gıda Mühendisi |
|
|
11:00-12:00 |
Denetim Süreçleri ve ÇZP |
|
Kadir Süzme/ Gıda Mühendisi |
|
|
12:00-12:30 |
Soru-Cevap |
|
|
12:30-13:30 |
Ara |
|
|
13:30-14:30 |
ÇZP Sorumlulukları ve Yasal Hakları |
|
Av. Fatih Deniz Alaeddinoğlu/ GıdaMO Hukuk Danışmanı |
|
|
14:30-15:30 |
ÇZP`nin İşletme İçi Yönetim Becerileri ve Mesleki Gelişimi |
|
Serpil Baştaş Öz/ Gıda Mühendisi |
|
Ferit Arıcı/ Gıda Yük. Mühendisi |
15:30-16:00 |
Soru-Cevap |
|