TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

`ÇOCUKLUK ÇAĞI OBEZİTESİ FARKINDALIK OKULU`

`ÇOCUKLUK ÇAĞI OBEZİTESİ FARKINDALIK OKULU`
ANTALYA
Yayına Giriş: 05.04.2018 Son Güncelleme: 05.04.2018

Obezite aşırı kilolu olma durumudur. Son 30 yıllık süreçte çocuk ve yetişkin çağı obezite oranlarında hemen hemen her ülkede artışların görüldüğü ve sorunun küresel bir salgına dönüştüğü vurgulanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü obeziteyi yüzyılımızın en önemli halk sağlığı sorunlarından biri olarak nitelemektedir. Obezite nasıl beslendiğimiz ile yakından ilişkili bir sağlık sorunudur. Şeker içeriği yüksek veya şeker ilave edilmiş yiyecek ve içeceklerin sık tüketilmesi obezitenin en önemli nedenidir. Bu gıdaların en büyük alıcı kitlesini ise çocuklar oluşturmaktadır. Abur cubur olarak nitelenen bu tip gıdaların çocuklarda obezite sorununa yol açtığını dile getiren çok sayıda akademik yayın vardır. Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şubesi olarak çocukluk çağı obezitesi sorunu hakkındaki farkındalığı artırmak için her perşembe saat 10-12 arasında yapılacak eğitim çalışması düzenliyoruz. Yapılacak eğitim çalışmasında çocukları obezite sorunundan korumak için neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak ele alınacaktır. Anne ve babalara yönelik olarak tasarlanan ancak bütün yurttaşlara açık ve ücretsiz olan bu çalışmada aşağıdaki konular ele alınacaktır:

 

- Obezite sorunu nedir ve ülkemizdeki durum

- Çocukluk çağında gözlenen obezite sorununun beslenme ile ilgisi

- Evde yemek hazırlama süreçlerinde obeziteye neden olan etkenler

- Gıda etiketlerini değerlendirme, çeşitli gıdalardaki besin içeriklerinin ve şeker miktarının nasıl belirleneceği

- Dünya Sağlık Örgütü`nün günlük şeker alımı için önerdiği miktarın yaş ve cinsiyete nasıl hesaplanacağı

- Gıdalardaki şeker miktarı ile Dünya Sağlık Örgütü`nün önerdiği miktarın nasıl karşılaştırılacağı

- Alınabilecek önlemler

 

Konu                 : Çocukluk Çağı Obezitesi Sorunu Farkındalık Eğitimi

Eğitici               : Gıda Mühendisi Dr. Bülent Şık

Tarih ve Saat   : 05/04/2018  / Saat: 10.00-12.00

Yer                    : Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Merkezi / Meltem Mah. Meltem Bulvarı Kartal Sitesi

                             A Blok Kat:7 Daire:27 Muratpaşa Merkez - ANTALYA

İletişim             : 0 242 3229277  / antalyasube@gidamo.org.tr

Kayıt                 : Eğitim çalışması ücretsizdir. Katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır. Bu nedenle yukarıdaki

                             iletişim numarası hafta içi saat 09.30-18.30 arasında aranarak önceden kayıt yaptırmak

                             gerekmektedir.

Okunma Sayısı: 233