TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

DÜNYA GIDA GÜNÜ 2019 SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİ

DÜNYA GIDA GÜNÜ 2019 SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİ
İSTANBUL
Yayına Giriş: 21.10.2019 Son Güncelleme: 21.10.2019

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak ‘Dünya Gıda Günü` etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz sempozyumumuzu 19 Ekim 2019 Cumartesi günü Kozyatağı Kültür Merkezinde gerçekleştirdik. Etkinliğimizde ayrıca Kimya ve Ziraat Mühendisleri Odalarıyla ortak düzenlenen ‘‘Gıdamızın Bozulan Kimyası‘‘ temalı Karikatür Yarışmamızın sergisini de gerçekleşmiştir.

Şube başkanımız Zafer ŞENYURT, Birleşmiş Milletler FAO Sosyo-Ekonomik Kalkınma ve Politika Grup Lideri Sn. Simuter BROCA ve Kadıköy Belediye Başkanı Sn. Şerdil Dara ODABAŞI‘nın açılış konuşmalarının ardından üç oturumda oluşan sempozyumun "Güvenilir Gıdaya Erișimde Bilimsel Yaklașımın Önemi" konulu 1. oturumunda Şube Başkanımız Sn. Zafer ŞENYURT kolaylaştırıcı olarak görev alırken, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölüm Bașkanı Prof. Dr. Gökhan ÖZERTAN, İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Öğr. Üyesi/Afet Yönetimi Uzm. Prof.Dr. Mikdat KADIOĞLU ve Ayvansaray Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak S. Blm. Öğr. Üyesi Prof.Dr. Aziz EKŞİ konuşmacı olarak yer aldılar.

 "Üretimden Tüketime Gıda Egemenliği" konusunun ele alındığı sempozyumumuzun 2. oturumunda ise Çiftçi TV Program Yapımcısı Taner ÖZTÜRK kolaylaştırıcılık görevini üstlenirken, Çiftçi-Sen Genel Bașkanı Abdullah AYSU, Tüdef/Tükoder Genel Bașkanı Aziz KOÇAL, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri İlknur MENLİK konuşmacı olarak yer aldılar.

"Gıda Güvenliği Ekseninde Meslek Disiplinlerinin Rolü" konusunun ele alındığı sempozyumumuzun 3. oturumunda ise TMMOB GıdaMO İst. Șb. YK. Bașkanımız Zafer ȘENYURT - TMMOB KimyaMO İst. Șb. YK. Bașkanı Saadet Selin TOP, İstanbul Veteriner Hekimler Odası YK Bașkanı Prof.Dr. Murat ARSLAN ve TMMOB ZMO İst. Șb. YK. Üyesi Murat KAPIKIRAN konuşmacı oldular.

Sempozyumun ardından ‘Gıdamızın Bozulan Kimyası` adlı karikatür yarışmasında dereceye girenlere ödülleri taktim edildi.

Önemli konuların konuşulduğu, değerli fikirlerin ortaya çıktığı etkinliğimizin gerçekleşmesinde davetimizi kırmayarak görev alan tüm konuşmacı ve kolaylaştırıcılar ile görev alan gıda mühendisliği öğrencilerine, etkinliğimize katılan tüm konuklarımıza ve katkılarından dolayı Kadıköy Belediyesine teşekkür ederiz.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası  
İstanbul Şube Yönetim Kurulu

 

Okunma Sayısı: 410