TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

DÜNYA GIDA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA SEMPOZYUMUMUZUN 1SİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

DÜNYA GIDA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA SEMPOZYUMUMUZUN 1SİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK
İSTANBUL
Yayına Giriş: 15.10.2018 Son Güncelleme: 15.10.2018

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak ‘Dünya Gıda Günü` etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz 1.sempozyumumuzu 13 Ekim Cumartesi günü Şişli Cemil Candaş Kent Kültür merkezinde gerçekleştirdik.

Birleşmiş Milletler FAO orta Asya alt bölge direktörü ve Türkiye temsilcisi Sn. Viorel GUTU`nun açılış konuşmasının ardından iki oturumda gerçekleştirilen sempozyumumuzun ‘Geçmişten Günümüze Açlık ve Gıda Güvencesi` konulu 1. oturumunda Bloomberg HT Gıda ve Tarım Editörü Sn. İrfan DONAT kolaylaştırıcı olarak görev alırken ve FAO Türkiye temsilci yardımcısı Sn. Dr. Ayşegül SELIŞIK, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Genel Başkanı Sn. Kemal Zeki TAYDAŞ ve Ankara Üniversitesi E. Öğretim Üyesi Sn. Prof. Dr. Aziz EKŞİ konuşmacı olarak yer aldılar.

 ‘Sürdürülebilir Gıda Politikaları` konusunun ele alındığı sempozyumumuzun 2. oturumunda ise Ekonomist Gazeteci Yazar Sn. Mustafa SÖNMEZ`in kolaylaştırıcılık görevini üstlenirken, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Ekonomist Sn. Prof. Dr. Aziz KONUKMAN,  Gıda Mühendisi Sn. Dr. Bülent ŞIK, çiftçi sendikaları konfederasyonu genel başkanı Sn. Abdullah AYSU konuşmacı olarak yer aldılar.

Tarım Orman Bakanlığı İstanbul İl Md. Yrd. Sn. Nazif KOCA, Gaziosmanpaşa İlçe Md. Sn. Nuri ŞAHİN, TBMM Tarım komisyonu üyesi Milletvekili Sn. Rıdvan TURAN ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şb. Bşk. Sn. Ahmet ATALIK`ta etkinliğimizde yer aldılar.

Önemli konuların konuşulduğu, değerli fikirlerin ortaya çıktığı etkinliğimizin gerçekleşmesinde davetimizi kırmayarak görev alan tüm konuşmacı ve kolaylaştırıcılar ile görev alan gıda mühendisliği öğrencilerine, etkinliğimize katılan tüm konuklarımıza ve katkılarından dolayı Şişli Belediyesine teşekkür ederiz.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası  

İstanbul Şube Yönetim Kurulu

Okunma Sayısı: 295