TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

DÜNYA GIDA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA SEMPOZYUMUMUZUN 2SİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

DÜNYA GIDA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA SEMPOZYUMUMUZUN 2SİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK
İSTANBUL
Yayına Giriş: 22.10.2018 Son Güncelleme: 22.10.2018

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak bir hafta süren ‘Dünya Gıda Günü` etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz 2.sempozyumumuzu 20 Ekim Cumartesi günü, Kadıköy Belediyesi‘nin ev sahipliğinde Kadıköy Barış Manço Kültür merkezinde gerçekleştirdik.

Şube Başkanımız Sn. Zafer ŞENYURT`un  açılış konuşmasının ardından üç oturumda gerçekleştirilen sempozyumumuzun ‘Sıfır Açlık ve Güvenli Gıdaya Erişim Hakkı` konulu 1. oturumunda Gıda Mühendisi ve Spor Spikeri Sn. Emre TİLEV kolaylaştırıcı olarak görev alırken,  İstanbul Aydın Üni. Gıda Müh. Bl. Başkanı Prof. Dr. Sn. Z.Dilek HEPERKAN ("İsraf") , Yeditepe Üni. Gıda Müh. Bl. Başkanı Prof. Dr. Sn. F.Yeşim EKİNCİ ("Sürdürülebilirlik"), İstanbul Üni. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sn. Osman ERK ("Obezite") ve Tarım ve Gıda Etiği Derneği Genel Sekreteri Sn. R. Petek ATAMAN ("Gıda Güvenliği") konuşmacı olarak yer aldılar. Panelin sonunda etkinliğimize katılarak bizleri yalnız bırakmayan Kadıköy Belediye Başkanı Sn. Aykurt NUHOĞLU kısa bir konuşma yaparak odamızın hazırladığı plaketleri panelistlere taktim etti. Sn Aykurt NUHOĞLU`na  etkinliğimize katkılarından dolayı şube başkanımız Sn. Zafer ŞENYURT tarafından plaket verildi. 

2. Oturumda  Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Perihan ÇELİK‘in de yer aldığı Mizahiyet Teorisi Doğaçlama Tiyatro Topluluğu tarafından, ‘`Yediğim Önümde, Yemediğim Kahkahamda`` adlı Doğaçlama Tiyatro Gösterisi sergilendi.

"Güvenli Gıdaya Erişimde Mesleklerarası Etkileşim" konulu 3. ve son oturumda Gıda mühendisi ve program yapımcısı Sn. Elif AŞLAMACI  ATTEPE kolaylaştırıcı olarak görev alırken,  Kimya Mühendisleri Odası İst. Şube YK Başkanı Sn. S Selin TOP, Gıda Mühendisleri Odası İst. Şube YK Başkanı Sn. Zafer ŞENYURT,  Ziraat Mühendisleri Odası İst. Şube YK Başkanı Sn. Ahmet ATALIK ve İstanbul Veteriner Hekimleri Odası YK Başkanı Prof. Dr. Sn. Murat ARSLAN konuşmacı olarak yer aldılar.

 

Yoğun ilgi gösterilen paneller ve tiyatro oyununu, Tüketiciyi Koruma Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sn. Aziz KOÇAL‘ın yanı sıra çok sayıda Gıda Mühendisliği öğrencisi, meslektaşlarımız ve halkımız da gün boyu takip ettiler.

Önemli konuların konuşulduğu, değerli fikirlerin ortaya çıktığı etkinliğimizin gerçekleşmesinde davetimizi kırmayarak yer alan tüm konuşmacı ve kolaylaştırıcılar ile görev alan gıda mühendisliği öğrencilerine, ev sahipliğinden ve önemli katkılarından dolayı Kadıköy Belediyesine, etkinliğimize katılan tüm konuklarımıza ve Asil Fırına teşekkür ederiz.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası  

İstanbul Şube Yönetim Kurulu

Okunma Sayısı: 326