TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

DÜNYA GIDA GÜNÜ PANELİ

DÜNYA GIDA GÜNÜ PANELİ
ADANA
Yayına Giriş: 25.10.2013 Son Güncelleme: 25.10.2013

22 Ekim 2013 tarihinde  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Dünya Gıda Günü Etkinlikleri Çerçevesinde Kimya Mühendisleri Odası Güney Bölge, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Şubemiz ile ortaklaşa "İnsan Sağlığı Güvenilir Gıda Sistemlerine Bağlıdır - Gıda Güvencesi ve Beslenme İçin Sürdürülebilir Gıda Sistemleri" Konulu Panel Düzenlendi.

Panele İl Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Gürsel KÜSEK, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (Food and Agriculture Organization - FAO) Orta Asya Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Mustafa SİNACEUR, Adana Vali Yardımcısı Halis ARSLAN, Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İ. Halil ELEKÇİOĞLU, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit AYGÜL, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül AKIN, Kimya Mühendisleri Odası Güney Bölge Şube Başkanı Ali ÇELİK, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şahin YETER, çeşitli kamu kurumlarının yöneticileri, oda ve birlik başkanları, üretici örgütleri, İl ve İlçe Müdürlüğümüz idareci ve teknik elemanları katıldı.

       Açılış konuşmasını Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube 2. Başkanımız Şehmus ALPARSLAN‘ın yaptığı panelde daha sonra sırasıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit AYGÜL ve FAO Temsilcisi Mustafa SİNACEUR konuşma yaptılar.

 

     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  Tarım Reformu Genel Müdürü Prof. Dr. Gürsel KÜSEK‘in yönettiği panelimizde, FAO Türkiye Temsilci yardımcısı Ayşegül AKIN, Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İ. Halil ELEKÇİOĞLU ve Gıda Mühendisleri Odası 2. Başkanımız Bedia DEMİRÖZÜ sunum yaptılar. Panelde açlık, yetersiz ve fazla beslenme gibi yanlış tüketici alışkanlıkları, gelir dağılımındaki dengesizlikler ve dünyadaki açlığın kaynağı, ülkede uygulanan yanlış politikalar ve pazarlamayla ilgili problemler ile kırsal kalkınma ve destekler konuşuldu. Ayrıca çiftlik yönetiminden bahsedilerek, dünyadaki farklı uygulamalardan örnekler verildi. Çiftçi ve üreticilerin örgütlenmesi ve bunun önemi vurgulandı.

Panel sonunda ilimizde faaliyet gösteren çeşitli gıda firmaları tarafından kurulan stantlar ziyaret edildi.

Okunma Sayısı: 505