TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

DÜNYA SÜT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

DÜNYA SÜT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
İSTANBUL
Yayına Giriş: 25.05.2012 Son Güncelleme: 25.05.2012

21 Mayıs Dünya Süt Günü  etkinlikleri kapsamında  Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şubemizin İstanbul Valiliği, İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü  ile ortaklaşa organize ettiği  ‘Süt ve Bilinçli Gıda Tüketimi‘ konulu seminer; Beşiktaş İsmail Tarman İlköğretim Okulu‘nda 25 MAYIS 2012 tarihinde yapılmıştır.

Seminere; Marmara Bölge Şubemizin Başkanı Sayın Sedat KURU, Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri ŞAHİN, Gökhan DİK, Ömer ŞENGÜL,  İstanbul Valiliği‘nden Vali Yardımcısı  Sayın Mustafa GÜRAN, İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü‘nden İl Müdür Yardımcısı Sayın Sertaç YILDIRIM, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, Beşiktaş İlçe  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet SIĞIRCI, İlçe  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri, İstanbul İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri yöneticileri ve personelleri katılmıştır.

Açılış Konuşmasını yapan Marmara Bölge Şubesi Başkanı Sayın Sedat KURU‘dan sonra ,  İstanbul Valiliği‘nden Vali Yardımcısı  Sayın Mustafa GÜRAN, İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü‘nden İl Müdür Yardımcısı Sayın Sertaç YILDIRIM, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticisi, İstanbul İl Halk Sağlık Müdürlüğü yöneticisi konuşmalarını yapmıştır. Yönetim Kurulu Üyesi Ömer ŞENGÜL konu ile ilgili olarak genel bir değerlendirme sunusu hazırlayıp sunmuştur.

Seminerde OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ Projesi kapsamında okullarda süt dağıtımına devam edilmesinin faydalı olacağı görüşü vurgulanmıştır. Kamuoyuna Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şubesinin  İstanbul Valiliği, İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa organize ettiği;  İstanbul‘da  39 ilçede her ilçede en az 3 okulda İlçe  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri  tarafından Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şubemizin hazırladığı ‘Süt ve Bilinçli Gıda Tüketimi‘ konulu eğitim slaytı gösterimi ve Gıda Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan "SÜT VE SAĞLIK" broşürü dağıtımı hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Okunma Sayısı: 1103