EKŞİ MAYA TEKNİKLERİ VE EKMEK YAPIMISEMİNER DUYURUSU
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubemizde, 29 Şubat 2020 Cumartesi günü saat 14.00`da, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan "EKŞİ MAYA TEKNİKLERİ VE EKMEK YAPIMI" seminerimiz hakkında ayrıntılar aşağıda verilmiştir. Katılımlarınızı bekleriz.
Ekşi Maya Teknikleri ve Ekmek Yapımı Semineri Konu Başlıkları:
Buğdayın Anatomisi
Buğdayın Ekmeğe Yolculuğu
Fermentasyonun Şematize Edilerek Anlatılması
Nişasta Ve Fermentasyon
Gluten Nedir? Dost Mudur Düşman Mıdır?
Ekşi Mayaya Giriş
Ekşi Maya Nasıl Beslenmelidir? Uzun Yıllar Nasıl Yaşatılır?
Ekşi Mayanın Gizli Kahramanları; Mikroorganizmalar
Ekşi Maya Başlatma Akım Şeması (Besleme Sıklıkları Ve Şekilleri)
Ekmek Yapımına Giriş
Ekmek Hamuru Hazırlama
Ekmek Hamurunda Isı Dengesi
Kademeli Fermentasyon Adımları
Ekmek Hamuruna Şekil Verme
Ekmeğe Jilet Atma Ve Jiletle Dekor Verme
Buhar Verme Teknikleri
Pişirme Teknikleri
Konuşmacı: Serda ÇOLAK / Gıda Yüksek Mühendisi
Özgeçmişine Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ
EKŞİ MAYA TEKNİKLERİ VE EKMEK YAPIMI SEMİNERİ
Tarih : 29 Şubat 2020 Cumartesi
Saat : 14.00 – 17.00 Arası
Yer : TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi – Eğitim Salonu
Adres : Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No: 14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli /İstanbul
Telefon : (0212) 211 33 05
Seminerimiz Kontenjan ile Sınırlıdır. Seminere katılmak isteyenlerin (0212) 211 33 05 numaralı telefondan isim yazdırması gerekmektedir.
Not: Seminerimiz kontenjanla sınırlı olduğundan, daha önceki seminerlerimize katılmak için isim yazdırmış ve geri bildirim yapmaksızın mazeretsiz katılım göstermeyerek kontenjan dolduran ve bundan ötürü diğer meslektaşlarının katılımını engelleyen kişilerin ismi yedek olarak alınacaktır.