TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

FARKINDALIK TEMALI 9YAZ EĞITIM KAMPI’ MIZI GERÇEKLEŞTIRDIK

FARKINDALIK TEMALI 9YAZ EĞITIM KAMPI’ MIZI GERÇEKLEŞTIRDIK
MERKEZ
Yayına Giriş: 05.09.2018 Son Güncelleme: 05.09.2018


Ülkenin dört bir yanından gelen öğrenci üyelerimiz, davetli konuşmacılarımız, genel merkez ve şube yöneticilerimizin katıldığı "TMMOB Gıda Mühendisleri Odası 9.Yaz Eğitim Kampı"nı 30 Ağustos - 04 Eylül 2018 tarihleri arasında Antalya`da, "Farkındalık" teması ile gerçekleştirdik. 83 öğrenci üyemizin katıldığı GıdaMO 9.Yaz Eğitim Kampı programında 11 sunum, 5 farklı atölye çalışması ve çeşitli sosyal aktiviteler yer aldı.

 

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ`ın da katılarak öğrencilerimizle bir söyleşi yaptığı Yaz Eğitim kampımız boyunca; Prof. Dr. Hamit KÖKSEL "Ekmeğin Tarihi", Av. Fatih Deniz ALAEDDİNOĞLU "Mesleki Haklarımız", Kemal Zeki TAYDAŞ "TMMOB Gıda Mühendisleri Odası ve Meslek Örgütlülüğü, Öğrenci Çalışması", Doç. Dr. Melda YAMAN ÖZTÜRK "Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Emeği", Prof. Dr. Halil VURAL "Bilgi Kirliliği ve Mesleki Sorumluluğumuz", Prof. Dr. Yavuz TEKELİOĞLU "Coğrafi İşaretleme", Serdal BAHÇE "Çalışma Hayatı ve Emek", Barış İNCE "Basın ve Edebiyat Sorumluluğunda Toplumsal Duyarlılık", Dr. Bülent ŞIK "Gıda Tekelleşmesi", Prof. Dr. Aziz KONUKMAN "Türkiye‘deki Güncel Ekonomik Durum", TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Eğe Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği "Öğrenci Temsilciliği Eğitimi, Bilgilendirmesi, Bilinçli Gıda Tüketimi Sunumu ve Toplumcu Mühendislik, Mimarlık ve Şehir Plancılığı Haftası" konusunda öğrenci arkadaşlarımızı bilgilendirerek, söyleşiler gerçekleştirdiler.

 

Kamp katılımcılarının kendi aralarında tartışmaları ve fikirlerini paylaşmaları için düzenlenen münazara etkinliğinde tartışmaya öncü olması için belirlenen "Mühendisin Sınıfsal Konumu: Burjuva Sınıfında Yönetici midir? İşçi Sınıfında Emekçi midir?" ve "Kadın Mühendisin sanayideki çalışma durumu: Çalışmalı mıdır? Çalışmamalı mıdır?" konuları üzerinde başlayan tartışma, herkesin katılımı ile nitelikli bir sohbete dönüştü.

 

Kamp boyunca her bir öğrenci arkadaşımız Esin AYSAN PİŞİK tarafından yönetilen Resim Atölyesi, Özlem ÇINAR tarafından yönetilen İşaret Dili Atölyesi, Hakan ADIYAMAN tarafından yönetilen Halk Oyunları Atölyesi, Nihat TAYDAŞ tarafından yönetilen Yazın Atölyesi ve Halil İbrahim ARSLANKAYA tarafından yönetilen Yüzme Atölyesi`ne, Ozan Alptuğ SERÇE`nin birinci olduğu Satranç ve Serdar AYMAN`ın birinci olduğu Tavla turnuvalarına, Kartallar Grubu`nun kazandığı 4‘er kişiden 9 grubun yarıştığı Bilgi Yarışması`na ve Öğrenci Forumu‘na katılarak hem öğrendiler, hem eğlendiler, hem birlikteliğin tadını çıkardılar, hem de farkındalık yarattılar, değerli konuklarımız ve yöneticilerimiz ile birlikte üretip, birlikte tartışarak dayanışmanın ve örgütlülüğün önemini bir kez daha benimsediler.


Okunma Sayısı: 775