TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU HAZIRLIK TOPLANTILARI 8 OCAK 2021 29 MART 20217 NİSAN 2021

MERKEZ
Yayına Giriş: 29.03.2021 Son Güncelleme: 29.03.2021

 

Geleneksel Gıdalar; her kültürde olduğu gibi ülkemizde de coğrafya, iklim, tarımsal üretim imkânları ve hepsinin üzerinde de geleneksel yaşam tarzının etkisi ile şekillenmiş ve yüzlerce yıldır üretim ve tüketimleri süregelen gıda maddeleridir.

Bu gıda maddelerinin her biri yüzlerce yıllık deneyimle biçimlenmiş, sadece mevcut imkânlarla gıda muhafazasının temel faktörlerini sanatsal bir incelikle kullanarak oluşturulan özgün ürünlerdir. Bu sebeple kültürel birikimimize dikkat çekilerek, yok olmasının önüne geçmek, onu geliştirerek devamını sağlamak ve tarihe not düşerek gelecek nesillere ulaştırmak hedefiyle Odamız ve paydaşları ile birlikte daha önce 4 defa düzenlenmiş olan Geleneksel Gıdalar Sempozyumunun 5.sini düzenlemek üzere Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi ile birlikte çalışmalara başladık. Sempozyu‘mun 2022 yılının Kasım ayında Bursa‘da yapılması hedeflenmektedir. 

 

Okunma Sayısı: 247