GIDA, BESLENME VE SAĞLIK HABERCİLİĞİ ATÖLYESİ
16 Aralık 2023 Cumartesi
10.00 - 10.30 Sabah Kahvesi/Tanışma/Program Tanıtımı
10.30 - 11.20 Gıda ve Beslenme I
Gıda üretim-tüketim sürecine genel bir bakış, tarımsal üretimdeki sorunlar
Ekoloji, agroekoloji, iklim krizi, biyolojik çeşitlilik, toksik kimyasal madde kirliliği
11.20 - 11.30 Ara
11.30 - 12.30 Gıda ve Beslenme II
Gıda adaletsizliği, çevresel ırkçılık, salgın hastalıklar
Sosyal bir hak olarak beslenme, Türkiye’deki gıda, beslenme ve sağlık alanında faaliyet gösteren kamu kurumları ve sorumlulukları
12.30 - 13.30 Öğle Yemeği
13.30 - 15.20 Gıda, Beslenme ve Sağlık Arasındaki İlişkiler I
Ekoloji, çevresel faktörler, etken ve neden ayrımı, bireysel ve kamusal meseleler, tercih ve alışkanlıklar. Yoksulluk, çocuk sağlığı ve kamusal politikalar
15.20 - 15.30 Ara
15.30 - 16.30 Gıda, Beslenme ve Sağlık Arasındaki İlişkiler II
Tek sağlık yaklaşımı, gezegen sağlığı yaklaşımı
Haber, yazı ve TV programı yaparken nelere dikkat etmeli?
Gıda, beslenme ve sağlık haberciliği ile ilgili bazı örnekler
16.30 - 17.30 Genel Değerlendirme
Atölye başvuruları gıda, beslenme ve sağlık alanında çalışan meslek mensuplarına,gazetecilere, öğrencilereve ilgilenen herkese açık. Katılmak isteyenlerin 13 Aralık Çarşamba günü saat 17.00’a kadar antalyasube@gidamo.org.tr adresine ad, soyad, iletişim ve meslek bilgisi başvuru yapması gerekmektedir.
* Atölye 25 kişilik ve ücretsizdir.
** Atölye sonunda katılım sertifikası verilecektir.