TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

GIDA İLE İLGİLİ İŞYERLERİN HİJYENİK DİZAYNI VE KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GIDA İLE İLGİLİ İŞYERLERİN HİJYENİK DİZAYNI VE KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İSTANBUL
Yayına Giriş: 21.04.2012 Son Güncelleme: 21.04.2012

Şubemizin Marmara Çalışanlar Fedarasyonu, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Ticaret Odası ile birlikte düzenlediği Gıda ile İlgili İşyerlerin Hijyenik Dizaynı ve Kontrol Sistemi Çalıştayımızı 21 Nisan 2012 Cumartesi günü İstanbul Ticaret Odası fuaye salonunda gerçekleştirildik. Çalıştay katılımcıları iki grup halinde çalışmalarını gerçekleştirdi. Birinci grup katılımcıları Sn. Mehmet AKBAŞ, Sn. Prof. Dr. Harun AKSU, Sn. Prof. Dr. Muhammet ARICI, Sn. Ramazan BİNGÖL, Sn. Sedat KURU, Sn. Doç. Dr. Nezih MÜFTÜGÜL, Sn. Ömer ŞENGÜL, Sn. Nuri ŞAHİN, Sn. Murat GÖÇ, Sn. Dr. Ramazan YÜKSEL Gıda iş yerinin fiziksel olanaklarının gıda güvenliğinin sağlanmasında önemi nedir? Hijyenik Tasarım nedir? Ülkemizde mevcut gıda işletmelerinin hijyenik tasarımında mevcut durum nedir? Bu durumun iyileştirilmesi için önerileriniz nelerdir? soruları üzerine; ikinci grup katılımcıları Sn.  Ahmet KAVAK, Sn. Petek ATAMAN, Sn Prof.Dr. M. Hikmet BOYACIOĞLU, Sn. Kübra ÇAVUŞOĞLU, Sn. Gökhan DİK, Sn. Doç. Dr. Yeşim EKİNCİ, Sn. Samim SANER, Sn. Hasan YILDIZ, Sn. Basri KALAYCI, Sn. Can DEMİR ise Halen Ülkemizde gıda işletmelerinin ruhsatlandırılmasında hijyenik tasarımın değerlendirilmesi ile ilgili durum nedir? Ülkemizdeki bu değerlendirmede güçlü ve zayıf yönler nelerdir? Bu durumun iyileştirilmesi için önerileriniz nelerdir?  Soruları üzerine çalışmalarını gerçekleştirdiler. İki grubun yapmış ortak değerlendirmenin ardından çalıştayımız sona erdi. Çalıştayımızın sonuç bildirgesi önümüzdeki günlerde tüm üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaşılacaktır

Okunma Sayısı: 785