GIDA MÜHENDİSLERİ ODASINDA GÖREV DAĞILIMI
Gıda Mühendisleri Odası‘nda görev dağılımı
Gıda Mühendisleri Odası Konya Şubesi 28-29 Ocak 2012‘de yapılan 4. Olağan Genel Kurul‘un değerlendirmesini yaptı.
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr Ahmet Ünver, ülkenin yararları doğrultusunda kaynakların işletilmesi ve araştırmalar yapılması için çalışacaklarını söyledi. Ünver, "Meslek, ülke ve üye çıkarlarını korumak için resmi makamlar ve özel kuruluşlarla işbirliği yapmak için çalışacağız. Meslekle ilgili standartları, normları, teknik şartnameleri ve diğer tüm teknik evrak ve raporları bilimsel bazda ele alarak, ülke ve toplum yaranı için mücadele edeceğiz" dedi. Toplumun bilinçli gıda tüketimi konusunda bilgilendirilmesi için çalışmalar yapacaklarını ifade eden Ünver, gıda sanayi ürünlerinin üretiminde kalite anlayışının gelişmesi sağlamak amacını hedeflediklerini belirtti. Son günlerde süt ve süt ürünleri hakkında olumsuz yönde çizilmeye çalışılan bir tablo olduğunu da dile getiren Ahmet Ünver, "Bu konuda öncelikli söz hakkının mesleğimiz mensupları olduğunu hatırlatmak isteriz" dedi. Süt ve süt ürünlerinin toplum tarafından tüketilme alışkanlıklarını etkiyecek her türlü olumsuz açıklama ve bakışa tepki göstereceklerini belirten Ünver, şunları söyledi: "Bu tartışmalar özellikle küçük yaştaki çocuklarımızın süt içme alışkanlıklarının olumsuz yönde etkileneceği kanaatindeyiz. Bu tartışmaları açmakla bu bilinçten uzak bir yaklaşım sergilemenin ne kadar zararlı olduğunun farkında olmayan tarafları duyarlılığa davet ediyoruz" dedi. Daha sonra yeni yönetim kurulu tanıtıldı. Yrd. Doç Dr Ahmet Ünver Başkan, Mehmet Hülisi Ada 2.Başkan, İbrahim Koç Sayman, Memiş Özdemir Yazman ve üyeler Ayşe Öney, H.İbrahim Kozan, Kasım Küçük Tosun‘da oluştu. Ferit Hepokur-Memleket