TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

GIDA MÜHENDİSLİĞİ KOORDİNASYON KURULU 11 TOPLANTISI`NI GERÇEKLEŞTİRDİK

GIDA MÜHENDİSLİĞİ KOORDİNASYON KURULU 11 TOPLANTISI`NI GERÇEKLEŞTİRDİK
MERKEZ
Yayına Giriş: 16.12.2022 Son Güncelleme: 16.12.2022

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası olarak; ülkemizde Gıda Mühendisliği eğitimi veren üniversitelerle iletişim içinde olmayı, mesleğimiz ve sektörümüze yönelik konuları birlikte konuşmayı ve değerlendirmeyi son derecede önemli buluyoruz. Biliyoruz ki, meslek odaları meslek alanlarını ilgilendiren her konuda, başta üniversiteler olmak üzere tüm paydaşlarla sağlıklı bir iletişim içinde olmalıdır.

Bu bakışla, 14. Dönem Yönetim Kurulu olarak daha önceki dönemlerde olduğu gibi gıda mühendisliği bölümlerine yönelik yaptığımız davetle, 16 Aralık 2022 tarihinde Gıda Mühendisliği Koordinasyon Kurulu 11.Toplantısı`nı gerçekleştirdik.

"Gıda", "Gıda Mühendisliği" ve "Gıda Mühendisliği Eğitimi" konularını konuşup fikir alışverişinde bulunduğumuz toplantılarımızda tüm üniversiteleri aramızda görmek en büyük dileğimizdir. Genel Merkez yönetim kurulu üyelerimiz ve 30 üniversiteden 46 akademisyenin katıldığı toplantıda; gıda mühendisliği bölümlerinin kontenjan ve öğrenci alım durumları, üniversitelerin Oda`dan beklentileri, yapılabilecek işbirlikleri, Gıda Mühendisleri Odası öğrenci temsilciliklerinin durumu, staj ve gıda mühendisliği eğitim müfredatı konularında konuşuldu, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Gıda Mühendisliği bölümlerinin içinde bulunduğu durumu nitelik ve nicelik olarak ortaya koyan bir çalışma yapmak ve sektörün gıda mühendislerinden talepleri ve ihtiyaçları nelerdir? tespitini yapmak üzere çalışma gruplarının kurulması, bir sonraki toplantının 2023 yılında Nisan veya Mayıs aylarında yapılması kararlaştırıldı.

 

Okunma Sayısı: 335