TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

GIDA MÜHENDİSLİĞİ KOORDİNASYON KURULU 5TOPLANTISI

GIDA MÜHENDİSLİĞİ KOORDİNASYON KURULU 5TOPLANTISI
MERKEZ
Yayına Giriş: 31.05.2012 Son Güncelleme: 31.05.2012

Yılda iki defa olmak üzere her defasında farklı bir Üniversitenin Gıda Mühendisliği Bölümü ev sahipliği ve organizasyonu ile Odamız koordinatörlüğünde düzenlenen, Gıda Mühendisliği Koordinasyon Kurulu Toplantıları‘nın 5.si, 25-26 Mayıs 2012 tarihlerinde Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü‘nün ev sahipliğinde Tekirdağ‘da gerçekleştirildi.

Toplantı, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet DEMİRCİ, Yönetim Kurulu Başkanımız Petek ATAMAN ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK‘in açılış konuşmaları ile başladı.

Tekirdağ İl Temsilcimiz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve ülke çapındaki çeşitli üniversitelerin Gıda Mühendisliği Bölümleri‘nden akademisyenlerin katıldığı toplantının ilk gününde, "Gıda Güvenliği konusunda yaşanan bilgi kirliliği, risk iletişimi ve kriz yönetimi"; "Gıda Mühendisliği Eğitimi‘nin sorunları"; "TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri", "Gıda Mühendisliği Etik Kod çalışmaları", "Türkiye‘de Gıda Mühendisliği eğitiminin belgeselinin hazırlanması", "Gıda danışmanlığı" ve "Hijyenik tasarımların onayı" konuları konuşuldu.

Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sebahattin NAS, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU, Gıda Teknoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir HALKMAN‘ın da hazır bulunduğu toplantının ilk gününde, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK, Başkanımız Petek ATAMAN‘a günün anlam ve önemini belirten bir plaket sundu.

Toplantının ikinci gününde ise; özel sektör temsilcileri ve paydaşlarımızın da katılımıyla, "Gıda Güvenliği konusunda yaşanan bilgi kirliliği, risk iletişimi ve kriz yönetimi ", "Gıda danışmanlığı sistemi konusundaki beklentiler ve öneriler", "Yeni mevzuat sisteminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri", "Gıda mühendislerinden ve Odamızdan beklentiler",  "Sektörde görev yapan meslektaşlarımızın sorunları", "Üniversitelerin sektör bileşenleri ve paydaşlar ile yapılacak olan muhtemel işbirliklerin değerlendirilmesi ve ortak çalışma alanlarının tespiti" konuları tartışıldı.

Özel sektör temsilcilerinin ve üniversitelerin Gıda Mühendisliği Bölümlerinden akademisyenlerin yoğun katılımları ile gerçekleştirilen toplantı sonunda, bir sonraki toplantının Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde Denizli‘de yapılmasına karar verildi.

Toplantının sonuç bildirgesine ulaşmak için tıklayınız

 

Dosyalar
Okunma Sayısı: 975