TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

GIDA MÜHENDİSLİĞİ KOORDİNASYON KURULU 7TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİK

GIDA MÜHENDİSLİĞİ KOORDİNASYON KURULU 7TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİK
MERKEZ
Yayına Giriş: 09.06.2014 Son Güncelleme: 09.06.2014

Her yıl farklı bir Üniversitenin Gıda Mühendisliği Bölümü ev sahipliği ve organizasyonu ile Odamız koordinatörlüğünde düzenlenen, Gıda Mühendisliği Koordinasyon Kurulu Toplantıları‘nın 7.sini, 5-6 Haziran 2014 tarihlerinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde Kahramanmaraş‘ta gerçekleştirdik.

Toplantı, Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özlem TURGAY, Yönetim Kurulu Başkanımız Yusuf SONGÜL, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali KAYGISIZ ve Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail BAKAN‘ın açılış konuşmaları ile başladı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Yusuf SONGÜL konuşmasında, Gıda Mühendisleri odasının 10. Döneminde göreve geldiklerini belirtti ve Gıda mühendisliği eğitimi veren üniversiteler ile iletişim içinde olmayı, mesleğimiz ve sektörümüze yönelik sorunları birlikte değerlendirip çözüm bulmayı son derece önemsediğinin altını çizdi. Başkanımız, meslek odalarının, meslek alanlarını ilgilendiren her konuda üniversiteler ile sağlıklı bir iletişim içinde olması gerektiğini ifade ettiği konuşmasını toplantıya ev sahipliği yapan ve emeği geçen herkese teşekkür ederek tamamladı.

Ülke çapındaki çeşitli üniversitelerin Gıda Mühendisliği Bölümlerinden akademisyenlerin ve Gıda Mühendisliği öğrencilerinin katıldığı toplantının ilk gününde, "Türkiye‘de kaç gıda mühendisi var?" sorusu, Gıda Mühendisliği Bölümlerinin ve İkinci Öğretim Programlarının artan sayıları, Sahte Gıda Mühendisi diploması ile çalışan kişilerin tespiti, Üniversitelerde verilen çift ana dal ve yan dal eğitimleri, Gıda Mühendisliği bölümlerine dikey geçiş koşulları, Gıda mühendisliği bölümlerinin hangi fakülte çatısı altında yer alması gerektiği" konuşuldu.

Toplantının ikinci gününde ise; kamu ve özel sektör temsilcileri ile birlikte paydaşlarımızın da katılımıyla, "Gıda Danışmanlığı Sistemi, beklentiler ve öneriler, Gıda Mühendisleri ve Gıda Mühendisleri Odasından Beklentiler, Mezunların Sektörde İstihdamı, Öğrencilerin etkin ve verimli staj imkânına kavuşması ile ilgili yapılabilecek çalışmaların değerlendirilmesi, Üniversitelerin, sektör bileşenleri ve paydaşlar ile yapılacak olası işbirliklerinin değerlendirilmesi, ortak çalışma alanlarının tespiti" üzerinde tartışıldı.

Özel sektör temsilcilerinin, üniversitelerin Gıda Mühendisliği Bölümlerinden akademisyenlerin ve Gıda Mühendisliği öğrencilerinin katılımları ile gerçekleştirilen toplantı Maraş Kalesi‘nden Şehir Seyri ile son buldu.

Toplantı sonucunda oluşturulan sonuç bildirgesi daha sonra sizlerle paylaşılacaktır.

 

Okunma Sayısı: 564