TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

GIDA MÜHENDİSLİĞİ KOORDİNASYON KURULU 8 TOPLANTISI’NI TOKAT`TA GERÇEKLEŞTİRDİK

GIDA MÜHENDİSLİĞİ KOORDİNASYON KURULU 8 TOPLANTISI’NI TOKAT`TA GERÇEKLEŞTİRDİK
MERKEZ
Yayına Giriş: 30.05.2015 Son Güncelleme: 30.05.2015

GIDA MÜHENDİSLİĞİ KOORDİNASYON KURULU 8. TOPLANTISI‘NI GERÇEKLEŞTİRDİK

Her yıl Odamızca, farklı bir Üniversitenin Gıda Mühendisliği Bölümü‘nün ev sahipliği ve organizasyonu ile düzenlenen, Gıda Mühendisliği Koordinasyon Kurulu Toplantıları‘nın 8.sini, 28-29 Mayıs 2015 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde Tokat‘ta gerçekleştirdik.

Üniversitelerin Gıda Mühendisliği Bölümlerinden akademisyenler, bölüm temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı Gıda Mühendisliği Koordinasyon Kurulu 8.Toplantısı, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr.Özlem AKPINAR, Yönetim Kurulu Başkanımız Yusuf SONGÜL ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa ŞAHİN‘in açılış konuşmalarıyla başladı. Toplantıda, Odamız adına Yönetim Kurulu Sayman Üyemiz Murat ŞANLI ve Yönetim Kurulu Üyemiz Serap BİLGEN ÇINAR da hazır bulundu.

Başkanımız açılış konuşmasında, sayısı 64‘e ulaşan Gıda Mühendisliği Bölümü olmasına rağmen toplantıya katılımda bölümlerin temsiliyetinin az olduğuna dikkat çekti ve ancak birlikte tartışıp, hareket edildiğinde hem Gıda Mühendisliği Bölümlerinin, hem mesleğimizin hem de meslektaşlarımızın sorunlarına etkin çözümler geliştirilebileceğinin altını çizdi. Başkanımız, Meslek Odası olarak, Gıda mühendisliği eğitimi veren üniversiteler ile iletişim içinde olmayı, mesleğimiz ve sektörümüze yönelik sorunları birlikte değerlendirip çözüm bulmayı son derece önemsediğini belirterek, meslek odalarının, meslek alanlarını ilgilendiren her konuda üniversiteler ile sağlıklı bir iletişim içinde olması gerektiğine inandığını ifade etti ve konuşmasını toplantıya ev sahipliği yapan ve emeği geçen herkese teşekkür ederek tamamladı.

Koordinasyon Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının ilk günü "Gıda Mühendisliği Bölümlerinin ve İkinci Öğretim Programlarının Artan Sayıları ve Gıda Mühendisleri‘nin İstihdam Sorunları"  konuları tartışılarak, çözüm önerileri arandı ve bir yol haritası hazırlandı. Hazırlanan yol haritasını takip etmek ve alınan kararları uygulamak üzere bir Yürütme Kurulu oluşturuldu.

Koordinasyon Kurulu üyeleri, kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının ikinci gün gündeminde ise "İstihdamı Zorunlu Personel Uygulamaları", "Gıda Danışmanlığı Sistemi", "Sektörün Gıda Mühendisleri‘nden ve Oda‘dan Beklentileri", "Öğrencilerin Etkin ve Verimli Staj İmkânına Kavuşması ile İlgili Yapılabilecek Çalışmalar", "Üniversitelerin, Sektör Bileşenleri ve Paydaşlar ile Yapabilecekleri Ortak Çalışma Alanlarının Tespiti" konuları yer aldı. Katılımcılar konuları farklı açılardan ele alarak tartıştı ve karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Toplantı, katılımcı ve sponsorlara teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

Toplantı sonucunda hazırlanan Sonuç Bildirgesi‘ne ulaşmak için tıklayınız

 

 

Dosyalar
Okunma Sayısı: 684