TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

GIDA MÜHENDİSLİĞİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI

GIDA MÜHENDİSLİĞİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI
MERKEZ
Yayına Giriş: 06.06.2010 Son Güncelleme: 06.06.2010

05.06.2010 Cumartesi günü Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü‘nde, Gıda Mühendisliği Bölümü‘nün ev sahipliğinde, Odamız (GIDAMO) tarafından düzenlenen ve Üniversitelerin Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanları veya temsilcilerinin katılım sağladığı bir Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Açılış konuşmalarını Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sn. H. Yılmaz Kaptan, Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sn. Hamit Köksel ve Oda Başkanımız Petek Ataman‘ın gerçekleştirdiği toplantıya; 23 adet Gıda Mühendisliği Bölümü‘nün başkanları veya temsilcileri katılım sağlamıştır. Katılımcı listesi için tıklayınız.

Toplantı, üniversitelerimizdeki Gıda Mühendisliği eğitimi ve bulunduğu noktanın tartışılması, gıda sektörü ve mesleğimiz ile ilgili çözüm bekleyen sorunlara yönelik genel bir değerlendirme yapılması, Mecliste görüşülen yasa tasarıları hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunularak son gelişmelerin aktarılması, gelecekte yapılabilecek çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda  "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu Tasarısı"nın tüketici sağlığını riske atacağı ve 20 bin mühendisi işsiz bırakacağı değerlendirilmiş ve ekte yer alan deklarasyonun tüm katılımcıların imzasıyla, basın ve kamuoyuyla paylaşılmasına karar verilmiştir. Deklarasyon metni için tıklayınız.

Ayrıca toplantıda;

· Bu oluşumun "Gıda Mühendisliği Koordinasyon Kurulu" adı altında kurumsallaştırılmasına ve süreklilik sağlanmasına Kurul‘un Odamız organizasyonunda Nisan ve Ekim aylarında olmak üzere yılda iki defa farklı üniversitelerin ev sahipliğinde,  toplanmasına, toplantıların bir gününün paydaşlarla birlikte gıda güvenliği ve sektör sorunlarının değerlendirilmesine ayrılmasına,

· Kurul‘un bir sonraki toplantısının 22-23 Ekim 2010 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilmesine,

· Kurul‘a paydaş olarak, Gıda sektöründen Sivil Toplum Örgütlerinin, ilgili Meslek Odaları‘nın, TÜBİTAK‘ın davet edilmesine,

· Gıda Mühendisliği Koordinasyon Kurulu‘nun hızlı iletişim sağlayabilmesi için bir mail grubu oluşturulmasına, düzenlenen toplantılara Basın organlarının da davet edilmesine ve her toplantıda, gündemde yer işgal eden konularda deklarasyon yayınlanmasına,

· Odamız Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde; Gıda Sektörü, Üniversiteler, Gıda Mühendisleri, Gıda Mühendisliği öğrencilerini buluşturan, karşılıklı sorunların, beklentilerin iletileceği, sorunların her açıdan mercek altına alınarak, çözüm önerilerinin tartışılacağı "Gıda Mühendisliği Eğitimi" konulu bir çalıştay düzenlenmesine,

· Kurul marifeti ile "Türkiye‘de Gıda Mühendisliği Bölümlerinin Akademik ve Alt Yapısı" konulu bir rapor hazırlanmasına, Mevzuat tasarılarına görüş oluşturulması aşamasında, Kurul‘a Oda tarafından güncel bilgi aktarılmasına, Oda‘nın görüşlerinin bölümlerle paylaşılmasına ve ilgili taslaklara üniversitelerden konu uzmanlarının teknik görüş vermesinin sağlanmasına,

· Odamız koordinatörlüğünde "Gıda Mühendisliği" konulu ders notlarının hazırlanmasına ve Kurul tarafından bölümlere "Seçmeli Ders" olarak önerilmesine,

• Gıda Mühendisliği Teknik Terimler Rehberi‘nin gözden geçirilerek zenginleştirilmiş 3. baskısının yapılması için çalışmalara başlanmasına,

karar verilmiştir.

Dosyalar
Okunma Sayısı: 1036