GIDA TARİHİAKADEMİSYENİ DR ROBYN METCALFE`İN ODAMIZI ZİYARETİ
A.B.D `den Teksas Üniversitesi`nden Gıda Tarihi akademisyeni Dr. Robyn Metcalfe bir çok ülkede yapmayı planladığı `Büyük şehirlerde tüketilen popüler gıdalar ve üretim sureci` başlığı altındaki araştırmasına Türkiye-İstanbul`da devam ederken, konu hakkında Gıda Mühendisleri Odası adına Yönetim Kurulumuzun da görüşlerini almak istediler.
Dr.Robyn Metcalfe A.B.D Teksas Üniversitesi`nde Yemek-Gıda Tarihi öğretmekte olan bir akademisyendir. Kendisi şehirleşmiş ve gelişmiş kentlerin ne şekilde beslendiğini uzun zamandır araştırmaktadır. Bu projenin İstanbul-Türkiye ayağında ise bahsi gecen yiyeceğin `Simit` olduğuna karar vermişler. Simit hakkında araştırma yapmak ve 2050 yılında 9 milyar nüfusa ulaşacak dünyamızda insanların şehirlerde ne şekilde beslendiğini ve ileride bu beslenme seklinin nasıl bir sürdürülebilirliği olduğunu belirlemek istiyorlar.