TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

GIDA TARİHİAKADEMİSYENİ DR ROBYN METCALFE`İN ODAMIZI ZİYARETİ

 GIDA TARİHİAKADEMİSYENİ DR ROBYN METCALFE`İN ODAMIZI ZİYARETİ
İSTANBUL
Yayına Giriş: 02.07.2013 Son Güncelleme: 02.07.2013

A.B.D `den Teksas Üniversitesi`nden   Gıda Tarihi  akademisyeni Dr. Robyn Metcalfe  bir çok ülkede yapmayı planladığı `Büyük şehirlerde tüketilen popüler gıdalar ve üretim sureci` başlığı altındaki araştırmasına Türkiye-İstanbul`da devam ederken, konu hakkında Gıda Mühendisleri Odası adına Yönetim Kurulumuzun da görüşlerini almak istediler.

Dr.Robyn Metcalfe  A.B.D Teksas Üniversitesi`nde Yemek-Gıda Tarihi öğretmekte olan bir akademisyendir. Kendisi şehirleşmiş ve gelişmiş kentlerin ne şekilde beslendiğini uzun zamandır araştırmaktadır. Bu projenin İstanbul-Türkiye ayağında ise bahsi gecen  yiyeceğin `Simit` olduğuna karar vermişler. Simit hakkında araştırma yapmak ve 2050 yılında 9 milyar nüfusa ulaşacak dünyamızda insanların şehirlerde ne şekilde beslendiğini ve ileride bu beslenme seklinin nasıl bir sürdürülebilirliği olduğunu belirlemek istiyorlar.

Okunma Sayısı: 591