TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

GÜVENİLİR ÜRÜN PLATFORMU`NUN GÜP8220;NE YİYELİM NE İÇELİM GÜVENİLİRİ NASIL SEÇELİM” KONULU TOPLANTISINA KATILIM SAĞLADIK

GÜVENİLİR ÜRÜN PLATFORMU`NUN GÜP8220;NE YİYELİM NE İÇELİM GÜVENİLİRİ NASIL SEÇELİM” KONULU TOPLANTISINA KATILIM SAĞLADIK
İSTANBUL
Yayına Giriş: 03.03.2020 Son Güncelleme: 03.03.2020

      TMMOB Gıda Mühendisleri İstanbul Şubesi olarak 28.02.2020 tarihinde gerçekleştirilen ve çok sayıda sivil toplam örgütü önderinin bir araya gelerek kurduğu "Güvenilir Ürün Platformu(GÜP)" ün bilgi kirliliğini önlemek için başlattığı "Ne Yiyelim Ne İçelim, Güveniliri nasıl seçelim" konulu toplantısına katılım sağladık.

         Konuşmacılar arasında sektörün önde gelen isimlerinden Aroma Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Atom Duruk, Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Muratbey Peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol ve Bereket Döner CEO`su M. Nezif Emek görüşlerini açıkladı.

Güvenilir gıda konusunun değerlendirildiği toplantıda;
• İklim değişikliğinin gıdadaki olumsuz etkileri
• Küresel ısınmanın ülkemizdeki olumsuz etkisi
• Güvenilir gıdaya ulaşım noktasında neler yapılmalı
• Taklit ve Tağşişe yöneliş
• Gıda ile ilgili konularda kamuoyunun gıda mühendisi, akademisyen ve işin uzmanları tarafından bilgilendirilmesi gerektiği
• Türkiye`de tarım konularına yer verilmiştir.
 
         Ayrıca Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Melek AKBAŞ ÜRETEN söz alarak odamız adına çalışmalarından dolayı "Güvenilir Ürün Platformu"na teşekkür etti. Güvenli gıdaya ulaşma konusunda Gıda Mühendislerinin zincirin en önemli halkasını oluşturduğunu, gıda ile ilgili konularda kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğunun Uzman Gıda Mühendisleri tarafından yapılması gerektiğini vurguladı. 

Okunma Sayısı: 186