TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

HİJYEN EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ HAKKINDA MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE GÖRÜŞTÜK

HİJYEN EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ HAKKINDA MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE GÖRÜŞTÜK
MERKEZ
Yayına Giriş: 24.01.2019 Son Güncelleme: 24.01.2019

 

Yönetim Kurulu Üyelerimiz 24 Ocak 2019 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü yetkilileri ile gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen eğitimi ve modüler programlar konusunu görüşmek üzere bir toplantı gerçekleştirdiler.

 

Toplantıya, Odamızdan Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Zeki Taydaş, Yönetim Kurulu Sayman Üyemiz Murat Şanlı ve Yönetim Kurulu Y.Üyemiz Sezgin Çalışkan, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü`nden, Genel Müdür Mehmet Nezir Gül, Eğitim Politikaları Daire Başkanı Hasan Yılmaz, Eğitim Uzmanı Mehmet Zeki Oktay ve Eğitim Uzmanı Nazlı Yılmaz katıldı.

Yönetim Kurulu Üyelerimiz toplantıda, "Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi" modüler programında "eğitimciler" başlığı altında görev alabilecek meslekler arasında doğrudan uzmanlık alanına giren eğitim konuları olmasına rağmen Gıda Mühendislerine yer verilmemesi ve bu eğitimi almak zorunda kalmalarının dayanaktan yoksun, gıda mevzuatı, mesleki donanımımız ve hizmet alanlarımızla çelişir nitelikte olduğunu, bu kararın en kısa zamanda Gıda mühendislerini de kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini aktardı. Ayrıca Yönetmelik çerçevesinde eğitimleri planlamak üzere oluşturulan komisyonun yapacağı ilk toplantısında, Odamızdan da bir temsilcinin bulunması talebimizi de kurum yetkililerine iletti. Son olarak, Gıda Mühendislerinin eğitim süreçlerinde, mühendislik,  gıda teknolojileri, gıda analizi, genel mikrobiyoloji, gıda mikrobiyolojisi ve gıda mevzuatı, "Gıda Endüstrisinde Hijyen ve Sanitasyon", "Gıda Güvenliğinin Temel İlkeleri", "Gıda Endüstrisi Atıkları", "Gıda İşletmelerinde HACCP Uygulamaları" gibi başlıklarda eğitimleri aldıkları da hatırlatılarak, ilgili konularda eğitim almış, tecrübe edinmiş ve gıda mevzuatı ile yetkileri teyit edilmiş Gıda mühendislerinin "Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi" modüler programın uygulanmasında eğitimci olarak görev almaları ve çalıştıkları işletmelerde bu eğitimden muaf tutulmaları konusundaki talebimizi bir de yazılı olarak ilettik. Yazıyı okumak için tıklayınız

Kurum yetkilileri konuya yapıcı yaklaşarak, taleplerimizi ilgili mercilere taşıyacaklarının ve yapılacak ilk komisyon toplantısına Odamız temsilcilerini de davet edeceklerini bildirdiler.

Kurum, ilgili komisyon toplantısına Odamızı davet etti. Yönetim Kurulu üyelerimiz, 25 Şubat 2019 tarihinde, gıda mühendislerinin eğiticiler arasında yer alıp alamayacağının değerlendirildiği komisyon toplantısına katıldı. Gıda mühendislerinin "Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi" modüler programın uygulanmasında eğitimci olarak görev almaları ve çalıştıkları işletmelerde bu eğitimden muaf tutulmaları konusundaki talebimizi bir kez daha gerekçeleri ile ilettiler.

 

 

Dosyalar
Okunma Sayısı: 1960