TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası

İSİG MECLİSİ İŞÇİ SAĞLIĞI VE BESLENME ÇALIŞTAYI HAZIRLIK TOPLANTISINA KATILDIK

İSİG MECLİSİ İŞÇİ SAĞLIĞI VE BESLENME ÇALIŞTAYI HAZIRLIK TOPLANTISINA KATILDIK
İSTANBUL
Yayına Giriş: 13.11.2018 Son Güncelleme: 13.11.2018

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinde 3 Kasım Ekim 2018 Cumartesi günü, "İşçi Sağlığı ve Beslenme Çalıştayı" Hazırlık Toplantısına katıldık.

GıdaMO İstanbul Şubemiz adına Yönetim Kurulumuzdan Sn. Celal Selçuk ESEN ve Sn. Özgür KAYA‘nın katıldığı toplantıda Ocak ayında yapılması planlanan çalıştay hakkında konular, planlamalar ve izlenecek yollar konuşuldu. 

 

Konuların oldukça kapsamlı olması sebebiyle, yapılacak ilk çalıştayda 2 konunun ele alınması, bunların da 1.si yeterli, dengeli, sağlıklı ve adil beslenmenin bir hak olduğu, bu hakkı kullanılması için gıda güvenliği, gıda güvencesi ve gıda egemenliği çerçevesinde ve 2.si işyerlerinde yemek hakkının nasıl kullanılacağı, işçi ve ailesinin beslenmesinde kooperatif örgütlenmesinin nasıl olabileceği çerçevesinde olması benimsendi.

 

Konuların ve çalışmaların detaylandırılması için bir sonraki toplantının 16 Kasım 2018 Cuma günü, saat: 19.30‘da Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinde yapılması kararlaştırıldı. 

 

Konuya ilgili, bu alandaki çalışmalara destek vermek isteyen meslektaşlarımızın katılımı, fikir ve önerilerle destek olunması, ülkemizin bu önemli ve gündemde olan konusunda faydalı adımların atılmasına yardımcı olacaktır.

Okunma Sayısı: 188